40 centiméter Normafánál, folytatjuk tegnapi közvetítésünket!

Az ország több pontján hatalmas havazás, ezt várták a hóimádók!

Kép: Normafa a mai reggelen / Kép: Normafa Park fb

2023. december 7. 11:02

Síelésre, szánkózásra alkalmas a hó a Normafánál, kissé hó vizes állagú, folyamatosan havazik. Autóbuszok feljönnek a hegyre, inkább a tömegközlekedést javasoljuk, a parkolók telítettek, havasak. Javasoljuk az időjárásnak megfelelő biztonságos ruházatot, az utak csúszósak. Az erdő biztonságossá tétele az elsődleges feladatunk, sífutó nyomot egyelőre nem húzunk. Pavilonok, büfék nyitva vannak. Meleg rétessel, lángossal és forralt borral, teával várják az átfagyott látogatókat.

2023. december 7. 11:10

Visegrádi sípályánál is jelentős hómennyiség hullott (23 cm) amint a lenti képre kattintva az élő webkamerákon jól látszik. Amikor a nyitás időpontját megtudjuk, akkor egy külön hírben beszámolunk!

2023. december 7. 11:18

A mátraszentistváni Sípark holnap nyit, erről korábban már egy külön cikkben beszámoltunk.

2023. december 7. 11:20

Eplényben ma reggelre összesen 40 cm friss hó hullott!

2023. december 7. 11:27

Reisz András meteorológus: Jövő héten jön a hidegfront!

Az index mai friss cikkében nyilatkozott az ismert meteorológus, Reisz András a mostani havazásról: Nincs itt semmi látnivaló címmel.

2023. december 7. 12:48

Már közel félméteres a hótakaró Nagy-Hideg-hegyen

Időkép cikke Nagy-Hideg-hegyről:

Lassan-lassan szűnik a havazás, de gyengülő intenzitással főként a középső tájakon még a délutáni, kora esti órákig folytatódik, igaz az alacsonyabban fekvő tájakon ezzel párhuzamosan havas esőbe, esőbe mehet át a csapadék.

A mostani havazás nyertesei a Dunántúli-dombság, a Bakony, a Dunakanyar, a Börzsöny és a Pilis, többfelé 20-30 centiméternyi friss hó hullott. 

Nagy-Hideg-hegyen is igazi téli hangulat uralkodik, habár itt már korábban is volt hótakaró. A mostani havazással ez tovább gyarapodott, a Nagy-Hideg-Hegy Sí – és Túraközpont beszámolója alapján

2023. december 7. 16:20

Hangulatképek Normafáról