A Pécsi Vasutas Sportkör síszakosztálya megkapta azt a 60 millió forintos, 100%-os támogatást, mellyel a kezelésükben lévő síház megújulhat

2014. május 22-én klaszterünk alakuló ülésén a PVSK síszakosztályát Farkas Péter képviselte. A jelenlegi síszakosztály vezető, Dr. Tóth Ákos nyilatkozott a témában.

A pécsi sípályán, a mai napig működő sífelvonót még 1963-ban építették meg. A síházat a tagok építették 1976 és 1979 közt, 13.000 munkaórával, az akkori szakosztályvezető Bali László irányításával. 

Régi vágyunk teljesül, hiszen hosszú évek óta kerestük a lehetőséget, hogy korszerűsíthessük a síházat” – mondta Dr. Tóth Ákos, a PVSK sí szakosztályának vezetője. „Hamarosan elkezdjük a tervezést, amelynek során a hetvenes években épült síház műszaki és funkcionális modernizálása lehetőséget biztosít a mai felhasználói igények kielégítésére, illetve a környezettudatos és energiahatékony működtetésre. A nyílászárók cseréje és a fűtés korszerűsítése mellett fontos szempont lesz az is, hogy természetbe illeszkedő külalakot kapjon a ház. Az energiahatékonyság terén pedig nemcsak a kor követelményeit tartjuk szem előtt, hanem azt is, hogy a Natura 2000 területi besorolás miatt a lehető legkisebb mértékben terheljük a környezetet. Bár árnyékos helyen fekszik a síház, de azt is megvizsgáljuk, hogy a megújuló energiaforrásokat hogyan tudjuk felhasználni. A felújított síház helyszínévé válik a pécsi és környékbeli iskolások természettudatos szemlélete formálásának. A felső szinten két vendégszoba is helyet kapott, ezeket a ház állapota miatt már egy ideje nem tudjuk használni. Most újra négy évszakossá válik az ingatlan, a síelők mellett a természetszeretők is igénybe vehetik majd az épületet”. (Forrás) 

Kép: 2018 szeptemberében a pécsi TV kilátóban volt klaszterülésünk

Kép: a síház télen

 Kép:  Bali László emléktáblája

Kép: a pécsi sípálya a a TV toronyból

Kép: a másfél évvel ezelőtti klaszterülésünk utáni kiránduláskor készült