Bronzérem Brazíliában a Ifjúsági Világbajnokságon 29er hajóosztályban

Fehér Boróka (17) és Fehér Szonja (16), mindketten lelkes síelők, igen szoros küzdelem árán tovább erősítik a magyar vitorlásport tekintélyét.

Dénes Gábor edző, Fehér Boróka és Fehér Szonja Brazíliában

Az ötnapon át tartó Ifjúsági Világbajnokságon (Youth World Championships) minden induló országból hajóosztályonként egy férfi és egy leány egység rajtolhatott. Kis-Szölgyémi Soma/Juhász Sámuel és Fehér Boróka/Fehér Szonja páros, akik a 49er/FX skiff olimpiai hajóosztály ifjúsági hajóival, a 29er skiff hajóosztályban versenyeztek, rendesen feladták a leckét a tengeri nagyhatalmaknak. A vb-n összesen 61 országból érkeztek, 11 versenyszámban, 399 fő versenyző.

Részletesebb beszámoló az MVSZ honlapján elérhető.

Balról: Fehér Szonja,  Fehér Boróka, Kis-Szölgyémi Soma, Juhász Sámuel

Fehér Boróka/Fehér Szonja balatoni párosként a 25 legnagyobb tengeri hajós nemzeteken belül, óriási sikerként bronzémesek lettek! Az első napi rajtjuk előtti kapták a hírt otthonról, hogy a Magyar Vitorlás Szövetség közössége az Év Ifjúsági Vitorlázójának választotta őket – eredményük, hogy többek között az idei Európa Kupa sorozatot, női osztályban ők nyerték meg.

Kis-Szölgyémi/Juhász páros 30 ország hajói közül a 17. helyen végeztek, sajnos az utolsó napon rendkívül erős szelet fogtak ki, a súlyuk most még kevésnek bizonyult.

A négy élsportoló magyarországi megérkezése utáni első terve (néhány nap iskola után), lazításként egy jó nagy síelés!

Fehér Boróka Instagramja.

 Rio de Janeirótól 137 kilométerre keletre fekvő öböl ideális helyszín volt a vb-re

Frissítés: 2024. december 16. 5:21