Esélylatolgatás a hazai sípályák újranyitásának időpontjára

Hazánkban öt különböző síterepen vannak hóágyúk, ebből jelenleg négy helyszínen helyszínen működnek is.

A kép illusztráció, idén december elején még ilyen szép hó volt a Mátrában

Mátraszentistvánban, Eplényben,  Visegrádon és Kékestetőn üzemelnek a hóágyúk, ezeken a helyszíneken pótolják a megolvadt havat.

Mátraszentistvánban már holnap, azaz december 30-án nyitnak. A négyüléses Panoráma Lift valószínűleg Szilveszter napján üzemelhet, pontos és friss információk itt találhatók!  Három webkamera itt.

Ma 16:30-kor érkezett a hír: már terítik a legyártott havat, nagy valószínűséggel 31-ével valóban indul a Panoráma lift is!

#sípark #mátraszentistvánElkezdtük széttúrni a hóágyúkkal készített hódombokat. Holnap nyitunk a síiskolával és a 7-es pályával, kölcsönzővel és hüttével, aztán a tervek szerint kedden a 4-es pályával és a Panorámalifttel. Figyeljétek legfrissebb híreinket.LIVE 🖥 https://tv.sipark.hu

Közzétette: Sípark Mátraszentistván – 2019. december 29., vasárnap

Eplényben is teljes erővel dolgoznak, a várható nyitás még bizonytalan, de legkorábban december 31-én tervezik a nyitást.

December 30-án reggel kaptuk a hírt, hogy másnap, december 31-én nyit a Síaréna!

Eplényben jelenleg négy webkamera működik.

Dolgozunk a mielőbbi nyitáson.Sajnos kb újra kellett kezdenünk, nem sok minden maradt a decemberi hóból.Szurkoljatok nekünk, hogy az ég és a technika is velünk legyen, ès mielőbb újra csúszhassunk! 🙂

Közzétette: Intersport Síaréna Eplény – 2019. december 28., szombat

Videón is jól látszik, nagy a hóágyú kapacitás, azonban legalább három nap kell az hosszú pálya újraindításhoz

Visegrádon ugyan jóval kevesebb  a hóágyúk száma, azonban kisebbek a pályák is, így van remény arra, hogy január első napjaiban itt is indulhat a síélet. Webkamerák itt.

Kékestetőn is kevés a hóágyú, sajnos a vízellátás itt kis kapacitású, így ha minden flottul megy akkor kb. másfél hét szükséges a teljes pálya kialakítására. A síiskolát ennél hamarabb indulhat.

A sátoraljaújhelyi Magas-hegyen előreláthatólag január első hétvégéjén indulhat az idei síszezon.