Évzáró Klasztermenedzser Klub második napjáról jelentkezünk

A Normafa Club House épületében tartott, Pénzügyminisztérium által szervezett rendezvényen 21 klaszterszervezet képviseltette magát, valamivel több mint 30 fővel.

Délelőtt folyamán a klasztermendzserek és a különböző klaszterekben dolgozók közös munkájával előkészített klaszterközi együttműködés, branding kialakítása volt a téma.

A szakmai területen és klaszterfejlesztésben egyaránt kiemelten tapasztalt klasztermenedzsment szervezetek eddig szigetszerűen működtek. Ideje, hogy egy tömbben egyesítsük a magyar klaszterek által felhalmozott tudást és egységesen prezentáljuk értékeinket, valamint iparági specialista és gazdasági sarokkő szerepkörünket. Mindezt egy belső nemzeti klaszter-háló, egy közös kompetencia pool létrehozásán és annak brandelésén, láthatóság erősítésén keresztül képzeljük el.” olvasható a bevezetőként a tervezetben.

Közös célok, együttes fellépések, egységes klaszter baranding, Klaszter Expo, és hasonló témák megvitatására került sor

Networking után Keller Péter, (PM, GFP Program Stratégiai Főosztály főosztályvezetője) előadásában a GINOP Plusz ( ez a következő hétéves uniós pénzügy ciklus időszakáról szól) aktuális kérdéséről beszélt.

A Ginop Plusz a a következő tervezett pénzügyi időszakban (2021-2027) a legnagyobb programrész (kb. 25%)

A kétnapos rendezvényről a PM szöveges, képes és videós beszámolót állít össze, ennek megjelenésekor ezeket honlapunkon megjelenítjük.

Az első napról rövid beszámolónk itt elérhető.