FIS edzői szeminárium, négy magyar résztvevővel

A franciaországi Tignesben, 12 különböző nemzet edzőivel közös edzőtábor a napokban zárult.

A magyarokon kívül részt vettek még bolgár, dán, német, ír, izraeli, kazah, lett, litván, montenegrói, tajvani és ukrán edzők is.

Csoportkép a FIS honlapjáról

A magyar csapat képviseletében négy fő vett részt: Szepesi Bertold szövetségi kapitány, Barbai Áron, Krakler Kata és Kratzl Anna (képen fentről a második sorban ülnek, balról, jobbra).

Az Apex2100 csapatában valóban egyedi programot fejlesztettek ki, ez a kiemelkedő akadémiai tantervet ötvözi a világelső síedzőkkel és teljesítményképzéssel. Ugyanolyan jelentőséget tulajdonítanak a tanulásnak és a teljesítménynek, mint magának a síelésnek. Jelenleg háromféle programot kínálnak.

A szeminárium rendkívül elkötelezett tanulási környezetet teremtett. A FIS szakértői által vezetett nyílt megbeszélések lehetővé tették a résztvevők számára, hogy aktívan cseréljék ki tapasztalataikat és ötleteiket, elősegítve a pozitív és együttműködő légkört- írja rövid beszámolójában a FIS napokban megjelent cikke.

*

Mindeközben itthon, a Normafa Látogatóközpontban Sportágspecifikus dietetika – címmel tartott előadást Körösi Éva, a Nemzeti Sportügynökség dietetikusa a Magyar Sí Szövetség szervezésében.