Galéria neves hazai síoktatók találkozójáról

Több mint három tucatnyi kép került feltöltésre a Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem honlapjára az eseményről. Cikkünk végén néhány nosztalgikusnak nevezhető, az Interski Kongresszusaiba bepillantást engedő rövid videó is megtekinthető, melyek még az előző évezred időszakából származnak.

Síoktató legendák címmel filmvetítéssel egybekötött kerekasztal-beszélgetést tartottak november 23-án, szerdán a TF Athén termében. A tegnapi napon feltöltött képek közül a 8. kép is érdekes lehet a nosztalgiázóknak. Az 1999-ben, a norvégiai Beitostolenben megrendezésre került csapatkép közepén az akkori (illetve a jelenlegi) kormányfő látható.

A két napja megrendezésre került találkozó a Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem Alumni, Karrier és Speciális Hallgatói Szolgáltatások Irodájának és a Síoktatók Magyarországi Szövetségének (SMSZ) közös rendezvénye volt. Szöveges és képes beszámoló itt elérhető.

Ez már egy 1995-ben, Japánban készült csoportkép, legendás síoktatókkal

Interski Kongresszus először 1951-ben Ausztriában került megrendezésre. A 21. Interski Kongresszus helyszíne a finnországi Levi síterepe lesz (2023. március 26-31. között).

Síoktatók Magyarországi Szövetségét 1991-ben a St. Antonban megrendezett Interski Kongresszuson vették fel a nemzetközi szövetség tagjai sorába. Egyben ez a kongresszus adott a magyarok számára először lehetőséget a bemutatkozásra. Az SMSZ válogatott csapatával azóta rendszeresen részt vesz az Interski négy évente rendezett kongresszusain.

Néhány nosztalgikusnak nevezhető videó, még az előző évezred időszakából: