Gyors gyógyulást Miklós Editnek!

A hazai versenysísport első számú favoritja megsérült a Zauchensee-i edzésen

Dr. Kaszó Klára, ügyvezető elnök nyilatkozata  (forrás: skihungary.hu)

2017. január 15. 16:10

Miklós Edit jobb térde sérült meg súlyosabban: miután a kifordult térdét visszarakták az orvosok, MR-vizsgálatot végeztek rajta, és megállapították, hogy a térdében súlyosan megsérültek a szalagok, porcsérülése és csonttörése is van a térdében.

Egy Innsbruck mellett fekvő magánklinikára szállították, ahol az a Dr. Schenk nevű orvos vizsgálja meg, és dönt a műtétről, aki korábban is operálta már a térdét. Akkor gyorsan felépült.

Dr. Kaszó Klára elmondta, hogy Edit bal térde is sérült, de nem olyan mértékben, mint a jobb. Hamarosan a bal térd vizsgálati eredményei is megszületnek. A jobb térdét viszont nagy valószínűséggel meg kell műteni.

” A következő szezonra rehabilitálódhat, és felkészülhet a folytatásra. Azon vagyunk, hogy mielőbb regenerálódjon a beavatkozás után. Szerencsére nagyon jó fizikai állapotban van, így kevésbé várható, hogy leépül izomzatilag. Edzője Stefan Abplanalp szerint más versenyző elájult volna, Edit jól viselte a fájdalmakat, és azt is, hogy viszonylag későn került kórházba. A balesetről Stefan azt is elmondta nekem, hogy tavaly is ennél a szakasznál hibázott Edit, de akkor nem bukott. Most kiváló tempóban és jó pozícióban érkezett ehhez a szakaszhoz. A jobb lábára erősebben terhelt, és a bal léce megakadt a hóban. Ha egy meredekebb szakaszon történt volna ez, akkor nem lett volna baleset. Mivel lapos volt ez a szakasz, erős becsapódás következett. Sajnos a léce sem oldott le. Most Insbruckba megyek Edit után” – mondta Kaszó Klára..

Majd hozzátette: ” Furán érzem magam, meglepő, de nyugodt vagyok, Tudomásul vettem, ami történt. Ez most jelentheti azt is, hogy nagyobb figyelmet fordítunk a többi alpesi sízőre. Bízom benne, hogy ezután mindannyian megerősödünk majd, és Edit, miután visszatér, jobb lesz, mint valaha.

Edit közérzete javult, a körülményekhez képest jól van.

Az egész sítársadalom nevében jobbulást és mielőbbi felépülést kívánunk neki!

 

Klaszterünk minden tagja gyors felépülést kíván Miklós Editnek!

Miklós Edit közösségi oldala:

https://www.facebook.com/miklosedit88/?fref=nf