Gyorshír: DiákOlimpia újra a Mátrában!

Még nem teljesen hivatalos, de előreláthatólag 2021. március 3 – 4. között kerül megrendezésre az idei DiákOlimpia, immár negyedik alkalommal a mátraszentistváni Síparkban.

Kép: Mátraszentistván, Sípark, 2019 február vége / Fehér Boróka versenyző

2018. februárjában került először megrendezésre itthon a verseny – közel húsz év kimaradással. Mátraszentistván tehát már negyedik alkalommal a  házigazda! A verseny közös szervezésben kerül lebonyolításra a Magyar Sí Szövetség, a Felső-Mátrai Diáksport Egyesület, a Sípark, és  Magyar Diáksport Szövetség, együttműködésében. Klaszterünk is minden támogatást megad a diákok sikeres versenyének megrendezéséért.

Amint nyilvános lesz a versenykiírás, honlapunkon

itt

megjelenítjük!

Az idei verseny létrejöttének alapja, a Magyar Diáksport Szövetség február 8-án publikált döntése teremtette meg. * Alant a döntésből kiemelt részek:

*

Elindulhatnak a szabadtéri Diákolimpia® versenyek

(1) a 2020/2021. tanévi Diákolimpia® versenyrendszerének 2020. november 11-től kezdődő – és eredetileg 2020. december 11-ig tartófelfüggesztése 2021. március 10-ig meghosszabbításra kerül. A felfüggesztés időtartama alatt a Magyar Diáksport Szövetség rendezésében megvalósított Diákolimpia® versenyek vonatkozásában, a versenyrendszer valamennyi (körzeti, megyei, valamint országos) szintjén, Diákolimpia® versenyek nem kerülnek megrendezésre, jelen döntés kiterjed a Mező Ferenc – Szellemi Diákolimpia® országos elődöntőire, döntőire is.

A döntés értelmében a 2020/2021. tanévi Diákolimpia® Versenykiírás hatályát veszti, az abban szereplő határidők és időpontok nem érvényesek.

(2) Az (1) pontban meghatározott felfüggesztés hatálya alól kivételt képeznek azon Diákolimpia® versenyek melyek az alábbi feltételek mindegyikének megfelelnek:
a. szabadtéren, nem nevelési, oktatási intézmény területén kerülnek megrendezésre, valamint
b. nem kontakt sportágnak minősülő (test-testtel és a test valamilyen mozgó tárggyal – labdával – nem érintkezik) sportágban kerülnek megrendezésre.

A (2) pontban meghatározott feltételeknek megfelelő sportágak köréről a Magyar Diáksport Szövetség előzetesen dönt.

A Magyar Diáksport Szövetség által szervezett, a (2) pontnak megfelelő sportágak esetében a 2020/2021. tanévi Diákolimpia® Versenykiírásban szereplő határidők és időpontok felülvizsgálatra kerülnek, azok továbbra sem érvényesek.

A Magyar Diáksport Szövetség a fentiekről haladéktalanul tájékoztatja az érintett országos sportági szakszövetségeket, sportági szövetségeket.
A járványügyi helyzettel kapcsolatos fejlemények és információk folyamatos feldolgozása mentén a versenykiírással kapcsolatos további intézkedésekről a Magyar Diáksport Szövetség minden hónap 10. napjáig ad tájékoztatást.

Videós beszámolók a 2020. évi DiákOlimpiáról

Videós beszámolók az idei DiákOlimpiáról

A síszövetség és klaszterünk közötti megállapodás aláírásra került