Ha lassan is, de elindultak a fejlesztések Kékestetőn

Kékestető teljes megújulásának első lépéseként átadásra került a kilátóként működő tv-torony korszerűsített, zárt kilátószintje. Kékes teljes megújulása a sípálya elemeinek korszerűsítésével, négy évszakos kabinos felvonóval, és egyéb családbarát funkciók kialakításával folytatódhat. A kékesi fejlesztésekről szóló határozatot közel egy éve fogadta el a kormány.

Révész Máriusz,  Aktív  Magyarországért felelős kormánybiztos és Horváth László a térség országgyűlési képviselője nyilatkozott a helyszínen.

Megújult a tv-adóként és kilátóként működő torony Kékestetőn

Csúcs ez a hely!A Kékestető teljes megújulásának első lépéseként megnyílt a tv-adóként és kilátóként működő torony korszerűsített, zárt kilátószintje, ahol immár európai színvonalú, méltó környezetben pihenhet meg az ide érkező vendég. Az ország legmagasabb pontján található ikonikus létesítmény és környezete teljes megújulása a sípálya elemeinek korszerűsítésével, négy évszakos felvonóval, és egyéb családbarát funkciók kialakításával folytatódik, az erről szóló határozatot elfogadta a kormány.A Mátrába érkező látogatók száma az elmúlt időszakban megduplázódott, a küszöbön álló, összefogással megvalósuló fejlesztések pedig további vendégeket csábíthatnak hozzánk.Dolgozunk tovább!

Közzétette: Horváth Laci – 2018. november 16., péntek

 

1965 óta tart az ígérgetés. Csak reménykedni lehet, hogy végre tényleg elkészülhet az ország legmagasabb pontjára vezető felvonó és a síelők számára is javulnak az infrastrukturális feltételek. A  lenti ablakban megtalálhatók a  korabeli hangzatos című cikkek:

Nemzeti Sport, 1965. január 25. “Felvonóval Kékesre? Nem jámbor óhaj többé, hanem reális lehetőség!”

Képes Sport 1970 . december . “Még egy év türelem!”

Kormánydöntés: kabinoslift megépül Kékestetőre!