Három síterepünkön is újra indulhat a hógyártás

Visszatér a tél, így a Mátrában, a Bakonyban és a Normafánál is vastagodhat a hóréteg.

Normafa, Szaniszló-rét, 2023. január vége / Kép: szerző

Mátraszentistvánban 11 nap múlva indul az Alpesi Sí Diákolimpia, mely így már hatodik alkalommal kerül megrendezésre a Mátrában (az előtt leginkább Ausztriában). Nevezni még két napig lehet!

A gyermekek számára kedvcsinálóként ajánljuk megtekintésre a két héttel ezelőtti Magyar Sí Szövetség Kupa – 31. Országos Amatőr Gyermek Síbajnokság videós összefoglalóját

A Normafához is a legjobbkor érkezik a hideg, hiszen így esély nyílik a Galyatetőre tervezett, de elhalasztott Sífutó Országos Bajnokság megtartására. Normafa hógyártásban, szervezésben idén már jól teljesített, hiszen 2023. február 11-én, a Magyar Sí Szövetség, a Magyar Diáksport Szövetség és a Normafa Park rendezésében a Normafa Parkban került lebonyolításra a 2023. évi Sífutó Diákolimpia. Remélhetőleg hasonlóan jó feltételek mellett akár már a következő napokban megrendezésre kerülhet a bajnokság.

Képes beszámoló a sífutó Diák Olimpiáról

Eplénybe is tartós lehűlés érkezik, az A1-es pályán jelenleg átlag 70 cm a hóréteg vastagsága, amit a következő napokban tovább hizlalnak. Az eplényi Síaréna 2022. december 14-én nyitott, majd 3 hét üzemelés után, 2023. január 4-én bezárásra kényszerült. 2023. január 30-án, 26 nap üzemszünet után újranyithatott, azóta folyamatosan üzemel, így már a 48. üzemnapját kezdi meg a mai nappal.

Van esély arra, hogy a természetes havazásnak köszönhetően még az idén más hazai sípályák is kinyithat.

Szerző: Fehér Gyula