Helikopter segítségével beemelésre kerültek a sífelvonó oszlopok a Síparkban!

  • Mátraszentistváni Síparkban az ülőszékes felvonó építésének leglátványosabb napjához értünk.

Horváth László a térség országgyűlési képviselő és Révész Máriusz riportja:

Helyükre állították a Mátraszentistváni Sípark kötélpályájának…

Helikopterrel állították helyükre ma a Mátraszentistváni Sípark új kötélpályájának tartóoszlopait. A mintegy 800 millió forintból egész évben használható felvonót a tervek szerint még az idei síszezon előtt üzembe helyezik. A Mátraszentistváni Sípark évente közel 50 ezer síelőt vonz, de a kormányzati támogatásban is részesült, egész éves turisztikai attrakciót jelentő beruházás pozitív gazdasági hatása nemcsak a sípályán, hanem a környező településeken is érezhető lesz.

Közzétette: Horváth Laci – 2017. október 25.

 

Ez a helikopter emelte a helyére az oszlopokat

Klaszterünk és a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium még tavaly decemberben közös sajtótájékoztatót tartott. Révész Máriusz a kerékpározásért és az aktív kikapcsolódásért felelős kormánybiztos bejelentette, hogy a kormány egyenként 150 millió forinttal támogatja az eplényi és a mátraszentistváni sípályák fejlesztését.

ÉLŐ! Helikopterrel állítjuk be a vadonatúj ülőszékes sífelvonó utolsó oszlopát.

Közzétette: Sípark Mátraszentistván – 2017. október 25.

A helikopteres oszlop beemelés

Ez év augusztusában a síterepen megindult a komoly építkezés a Mátrában is. Azóta elkészült a felvonó oszlopok helyén az alapozás, két újabb víztározó és az újabb hópótló berendezések bekötése is.

Az alsó állomás helyszíne

A víztározó a hópótló berendezések számára gyűjti a vizet. A tó egyben turisztikai attrakció is lesz , parkosítás után.

Mai napon 5 darab nagy méretű oszlop került a helyére a szlovákia techmont cég segítségével, helikopterrel. A  legalsó oszlopot a Doppelmayer cég emberi  állították fel egy darus kocsival, mivel ez egy viszonylag alacsony oszlop.

A felépülő vadonatúj Doppelmayer négyüléses lift lesz Magyarország legmodernebb és legnagyobb kapacitású síliftje, mely egy új szintre emeli a Mátraszentistváni Sípark színvonalát. A felvonó gyorsítószalagos beszállást biztosít. A felvonó átadásakor a helyszínről jelentkezünk, remélhetőleg ez év végén!

A felvonó tervek szerint már a 2017/2018-as síszezonban használható lesz!

A magyar lakosság évente kb. 70 – 90 milliárd forintot költ a összesen sísportra ( szállás, étkezés, oktatás, lifthasználat, síeszközök), ennek kb. 15- 20%-a kerül elköltésre hazánkban. Ha csak 1%-kal sikerül a költést itthon tartani, az már milliárdos többlet bevételt generál idehaza.

Eplényben egyébként augusztusban kerültek beemelésre a felvonó oszlopok. A két új felvonó megépítésével már összesen hat darab ülőszékes felvonó áll rendelkezésre a turisztikai és részben a síelni vágyó látogatóknak.

Sajtóbeszámolók:

MTV Híradó 43:00-tól

Heves Megyei Hírlap fényképes beszámolója

TV2 Tények 51:00-tól

Heti VilágGazdaság

Kormány honlapja