Hétvégén nyílik a 7 km-es erdei sípálya a Mátrában!

A High-Tech Sportok Bázisa által jegyzett 7 km hosszú sípálya a mátrai erdő sűrűjében kanyarog, ezzel téve próbára a téli sportokat professzionális szinten űzőket, vagy a tanulni vágyó szárnyaikat még csak bontogató sízőket.  A formabontó, vadregényes pályán azokkal az eszközökkel is lehet csúszni, amelyek használata a többi pályán nem megengedett.

A hóviszonyok szerencsés alakulásának köszönhetően idén télen a HSB ismét megnyitja Magyarország leghosszabb erdei sípályáját. A tavasztól őszig a rollerek és mountancartok használatára szakosodott terep a kellő mennyiségű hó megléte esetén egyedülálló pályává alakítható, melynek egyediségét a HSB szakértelme garantálja. A 7 km hosszú, 700 m szintkülönbségű pálya Kékestetőről indul és Mátrafüredig tart. A pálya 2-5 m széles és természetes hóval fedett, így mivel a szezon rövid, érdemes hamar kipróbálni. Az érdeklődőket mikrobusszal szállítják a kiindulási ponthoz, a járatok naponta 7,9,11,13,15 órától indulnak. A VIP-túrákat minden esetben síoktató vezeti, aki a pálya biztonságos használatára tanítja meg a résztvevőket. A pályán olyan eszközök is használhatók, amelyeket más pályákon nem hogy nem szívesen látnak, de egyenesen tiltanak: a mátrafüredi erdőben viszont menetre készen áll az AIRBOARD, aSNOWSCOOTER a VW SZÁNKÓ és a HÓTALP.

A HSB tavaly elnyerte Heves megye innovatőre díjat is, ami annak köszönhető, hogy több mint 250 féle programot kínál a 4 Bázisra érkező vendégeinek. 
Ilyen téli különlegesség idén az ELEKTROMOS RANGEREKKEL HÚZOTT HÓFÁNK TÚRA, vagy a SNOWZORB pálya kialakítása is.

A korlátozott férőhelyek száma  miatt a  programokra előre kell bejelentkezni. 
Érdeklődés, helyfoglalás: www.hsb.huinfo@hsb.hu; 20/4434444