Heves Vármegyei Területi Védelmi Bizottság: Mátraháza és Kékestető út közötti út lezárva

A közútkezelő által korábban bejelentett 19 óra helyett már most útzár van, a rendőrük visszafordítják a forgalmat.

Fakidőlések veszélye miatt lezárják a Kékestetőre vezető utat – írja közleményében a Heves Vármegyei Területi Védelmi Bizottság.Az elmúlt napokban jelentős mennyiségű csapadék hullott Heves vármegyében is. A Magyar Közút Nonprofit Zrt. tájékoztatása szerint a Mátra hegyvidéki szakaszain olyan mértékben átázott a talaj, hogy a héten több fakidőlés is nehezítette és veszélyeztette a közlekedést.Az előrejelzések alapján hétvégén további jelentős mennyiségű csapadék és erős széllökések várhatóak a Mátra térségében, amelyek további fakidőléseket, ágleszakadásokat eredményezhetnek. Az élet- és vagyonvédelmi okok miatt, illetve az utak járhatóságának fenntartása érdekében a következő napokban ezért korlátozzák a behajtást a Kékestetőre vezető mellékutakon – hangzott el a védelmi bizottság egyeztető megbeszélésén, ahol a Magyar Közút, a rendőrség, a katasztrófavédelem és az Egererdő képviselői is részt vettek.

A Magyar Közút a kékestetői bekötőúton és az adótoronyhoz vezető mellékúton 2023. január 20-án, pénteken 19 órától egészen 2023. január 22., vasárnap 19 óráig útzárat vezet be. Ezen alsóbbrendű utakat így kizárólag a megkülönböztető jelzést használó járművek és az autóbuszok használhatják az érintett időszakban. A területi védelmi bizottság péntek reggeli egyeztetésén elhangzott, a rendőrség és a polgárőrség ellenőrzi, hogy mely járművek használhatják nagyon indokolt esetben a bekötőutakat.Veszélyes lehet a túrázás is a Mátra és a Bükk erdeiben, ezért az Egererdő Zrt. felhívja a lakosság figyelmét, hogy saját és családjuk biztonsága érdekében halasszák el a hétvégére tervezett erdei kikapcsolódást!

Infó: Heves Vármegyei Területi Védelmi Bizottság

Terjék Ferenc, a Kékes Kutató-Mentő Alapítván mentésvezetője arra kéri az autósokat, hogy ne induljanak el az ország csúcsa felé, mert közútkezelő által korábban bejelentett 19.00 óra helyett már most útzár van, a rendőrük visszafordítják a forgalmat. A mátraházi nagyparkoló megtelt, az ott forgolódó járművek is balesetforrást jelethetnek.