Idén már augusztus közepétől megkezdődik a műanyagpályás síiskolák országos népszerűsítése

Petényi Mirkó, az Aktív- és Ökoturisztikai Fejlesztési Központ (AÖFK) kommunikációs igazgatója, kérdésünkre röviden ismertette a hazai síiskolák népszerűsítésének nyár végére, kora őszre tervezett kampányának elképzeléseit.

Az AÖKF idén januárban indította el a Síeljünk Itthon! címszó alatt zajló, hazai síelést népszerűsítő országos kampányát. Sajnos az idei tél nem igazán volt gazdag hóban, hiszen természetes hó alig esett a télen. Gyakorlatilag kizárólag a hóágyú kapacitással rendelkező síterepek tudtak üzemelni, egyetlen napot nem működtek azok a sípályák, sífelvonók, melyek nem rendelkeznek hóágyú berendezésekkel. A betervezett kampányelemeknek csak egy része tudott megvalósulni. Elindult a hazai síelést népszerűsítő honlap, illetve annak közösségi oldala. A sajtóban több helyen is hallhattuk, láthattuk a szlogent. A tervbe vett videó kisfilmek, a kevés hó miatt nem tudtak elkészülni. Szerencsére az őszi kampány nem függ az időjárástól. Tervek szerint a műanyagpályás síiskolákat népszerűsítő kampány az iskolakezdés időpontjához igazodik, amikor a szülők és gyermekeik döntést hoznak arról, hogy milyen sportágat választanak az adott tanévben. A kampány elemek kidolgozás alatt vannak, az AÖFK stábja köszönettel várja az érintett síiskolák javaslatit. észrevéteteleit.

A Síeljünk Itthon! honlap és maga a kampány augusztus közepétől új lendületet és új üzenetet is kap.

Klaszterünk, mint szakmai támogató, továbbiakban is segíti a kampányt. Március 10-én, Mátraszentistvánban zajló klaszterülésünk napirendi programjaként ez a téma is megtárgyalásra kerül.

Egyébként az idei tél legnagyobb sajtóvisszhangját az két esemény adta, mely klaszterünk szervezésében zajlott. A két külön rendezvényről az összes televíziós megjelenés a linkekre kattintva elérhető: Hidegfesztivál és Al-Sí-Őrs. Honlapunk látogatottsága, ezen két esemény körüli időpontokban minden eddigi rekordot megdöntött. A két eseményen keresztül kettős üzenetet tudtunk átadni: a síelés, mint téli sport egyre népszerűbbé válása, ugyanakkor azzal a ténnyel való szembesítés, hogy idén szinte csak a hóágyúknak volt köszönhető a hó.

Tervek szerint az AÖKF április elején indítja az Evezzünk Itthon! illetve a Túrázzunk Itthon! és a Bringázzunk Itthon! kampányát.

Klaszterünk a továbbiakban is önállóan – az AÖKF-től függetlenül – igyekszik a sajtóban minél több, hazai sísportot népszerűsítő rendezvényt megszervezni, annak sajtómunkáját kézben tartani.