Jól halad a Zsindelyes Vendégház építése Dobogókőn

Megnéztük, mi újság Dobogókőn: Tervek szerint idén ősszel átadásra is kerülhet az épület.

Makovecz épületek felújításáról még 2015 végén született kormányhatározat: („Makovecz Imre életművének gondozása”). Ennek részeként Dobogókőn a régi sífelvonó motorját és fordítóját is befogadó épület megújul, kibővül.

https://www.facebook.com/Zsindelyesvendeghaz

Lőrincz László, az alapítvány elnöke elmondta, fáradhatatlanul dolgoznak:

“Célom, hogy Dobogókőn egy komplex szabadidő központot hozzak létre. Szeretnék hozzájárulni a környék több százezer fiataljának egészséges, természetközpontú életmódjának kialakulásához,
lehetőséget teremtve olyan tevékenységekhez, amelyek a szabadidő hasznos eltöltését támogatják.”

Dobogókőért Alapítvány honlapján sok aktuális információ és kép megtalálható az építkezésről is. Itt a januári, illetve a februári, havas felvételek.

A régi sífelvonó már elbontásra került. Tervek szerint ennek nyomvonalában épülne meg egy kétüléses, négyévszakos ülőlift, illetve a sípálya másik (keleti) oldalán egy négyüléses ülőlift. A sípálya fejlesztésre szánt 980 millió forintról még 2017 augusztusában született döntés. Ennek az összegnek kellene fedeznie a hóágyúzás feltételeinek megteremtését és az ülőlift megvalósítását. Maga a síház (vendégház) felújítása, bővítése külön alapból valósul meg.*

* Részben megvalósult, vagy folyamatban lévő beruházások, amelyek a kivitelezési költségek emelkedése, vagy a műszaki tartalom bővítése miatt az idei 1,4 Mrd Forintos összegből plusz forrásokat kap:
– Dobogókő, „Zsindelyes Vendégház” (síház) felújítása, 170.000.000,- Ft plusz forrás

Felvételek a ratrak működéséről – klikk a képre!

A hótaposó gép minden esztendőben megkapja a szükséges felújítást, tehát működőképes. Hóágyúk hiányában egyre szűkebb időben tud dolgozni. Remélhetőleg idővel itt is megvalósulhatnak azok a hóágyú kapacitás bővítő fejlesztések, melyek révén idén rekord hosszú síszezont zárhattak Eplényben és a Mátrában is.

A pálya tetején lévő egy darab hóágyú gyakorlatilag semmit nem ér

A sípálya tetejéről a Dunakanyarra néző panoráma még borús időben is csodálatos!

Dobogókő évek óta egyre rosszabb, elhagyatottabb állapotba került. Ez itt a volt Hotel Nimród.

A Hotel Nimródról és környékéről még tavaly év elején forgatott egy 12 perces riportot az ATV.