Két hét múlva indul a gyepsízés és műanyagpálya Visegrádon!

Bár a hőmérséklet még a nyarat idézi, de az oktatás elindult az iskolákban, így már itt az őszi szezon, Visegrád gőzerővel készül a gyepsí és műanyagpályás tesztnapra, mely szeptember 24-25-én (szombat, vasárnap) lesz.

Szerző: Gutbrod Rezső  síoktató, üzemeltető

Idei nagy újdonságunk, hogy a műanyag pályánk hosszát megdupláztuk, így már a 2/A pálya felvonójának (D) teljes hosszában lehet siklani, mellyel nem sok pálya, síiskola, büszkélkedhet Magyarországon. Az utóbbi években egyre több gyerek tanul meg nálunk is műanyagpályán síelni, és járnak vissza hozzánk évről-évre, tovább csiszolni tudásukat, így már igazi haladó pályán tudjuk megtartani az edzéseket a hómentes időszakban is.

A kezdők pályája új helyre kerül, a bébi pálya egy részét használjuk majd őszi oktatásra, melyhez így már külön felvonó is fog tartozni. Újdonság még, hogy a tanfolyamok hosszabbak lesznek, egészen karácsonyig fog tartani az I. félév, nem fogjuk hó esetén sem felszedni a műanyag pályát, így az esetleges olvadás után, műanyag pályán folyik tovább az oktatás.

Azért reméljük, a II. félévben nem lesz erre szükség, és igazi havon fogunk edzeni március közepéig, majd a Hochkaron megtartott sítáborral, méltóképpen zárhatjuk le a szezont. A dunakanyari iskolásoknak, ettől az évtől, nagyon kedvező áron lehet jelentkezni a tanfolyamokra. Részletek a honlapon, www.visegradsipalya.hu), de bárki jelentkezhet nálunk, akár egy hétvégi intenzív tanfolyamra is.

Érdemes kicsit előre gondolkodni, mert ősszel, nyugodt körülmények között, kedvező áron tud a tél beálltáig, bárki megtanulni síelni, és a haladó mozgást már igazi havon, a visegrádi gleccseren lehet tovább csiszolni, így már igazi meglepetést lehetni okozni a barátoknak, egy márciusi közös síelés alkalmával.

Aki pedig igazi kihívást keres, annak ott a gyepsí, amit szeptember 24-25-én délután, 1000 Ft-os áron lehet tesztelni. Rendszeres edzésre, próbára, hétvégente lesz lehetőség a műanyag pályás oktatással párhuzamosan. A gyepsí kipróbálása nagyon tanulságos, még a síoktató kollégáknak is szokott meglepetést okozni, mikor csak az élén akar közlekedni, kell pár alkalom ahhoz, hogy beinduljon a mozgás vele, de aztán már a carving technikával nem lesz gond. A hagyományos símozgást a gyepsí nem támogatja, azzal ugyanis farolni, csúsztatni nincs esélyed, illetve biztos esés a vége, de legalább egyből haladó sízést tanulhatsz, már aki nem ijed meg tőle.

Tehát nálunk még válogathatsz is, hogy mivel készülj a télre! Arra kérlek ne sokat gondolkodj, mert az ősz hamar elröpül, és megint nem készültél rendesen fel a télre.

Várunk mindenkit szeretettel!

Gutbrod Rezső síoktató, üzemeltető