Két teherautónyi műhó érkezik az eplényi Síarénából a Balaton parti Alsóörsre

A Hidegfesztivál műhavas sífutópálya sikere biztatást adott arra, hogy újabb hasonló sífutópályát építsünk, klasztertagjaink egy részének és Alsóörs összefogásával. Január 25-én szombaton Alsóörsön kerül megrendezésre az Al-SÍ-örs névre keresztelt havas program.

Kép: 2020. január 11-én Zabaron épített sífutópálya

Az alsóörsi rendezvény részletes programja még kidolgozás alatt van, azonban már megvannak azok a fix programpontok amikhez igazítani lehet az esetleges további programokat.

Ami biztosnak látszik: Eplényből január 24-én,  17 óra körül a műhavat teherautóra* pakolják, majd kb. 19 órakor az alsóörsi Balaton parti Sirály sétánynál megkezdődik a mesterséges hó elterítése. A sífutópálya kb. 100 méter hosszú, két méter széles lesz. Ebben az időpontban a szervezők örömmel várják a környékbeliek azon lelkes tagjait, akik egy kis hólapolással segítenék a sífutópálya kialakítását.

*Friss hír, 2019. január 24. 9:15 –  Négy teherautóval szállítják a havat!

Alsóörsön a első három csatoló gyermek aranyérmet, 4.-5.-6. ezüstérmet, illetve 7.-8.-9. megérkező bronzérmet kap a nyakába!

2020. január 25-én, szombaton 9 órától lehet díjtalanul kipróbálni a sífutást. Gyermekek részére kb. 20 pár komplett sífutó felszerelést biztosít klasztertagunk a SuliSí Bt. A SkiOutlet.hu vállalta a rendezvény megszervezését, azonban ezen felül meglepetés ajándékokkal kedveskedik a programon részvevő leglelkesebb csemetéknek.  A program kb. 16 óráig tart. A hó szállításának költségét Alsóörs község vállalta. A hóréteg a helyszínen marad a program zárása után is, a hó elolvadásáig szabadon használható a hóréteg.

Várhatóan további, más program is színesíti az érdekesnek ígérkező rendezvényt. A véglegesített program tervezetét a hétvége előtti napokban honlapunkon megosztjuk.

Az alsóörsi Balatoni Yacht Club 1912 felajánlotta a segítségét az esti hóterítésben, illetve szombaton a sífutásra jelentkező gyerekek részére kondérban főtt forró teát biztosítanak.

PONTOS HELYSZÍN STREET VIEW KÉPE ITT TALÁLHATÓ

Figyelem! A szervezők a programváltozás jogát fenntartják!

Kép: Hírbalaton.hu  – Alsóörs, amikor természetes hó van

2020. január 24-én vettük a jó hírt: Zabaron a Mátrából a Hidegfesztiválra klaszterünk szervezésében leszállított hó, két hét után is jól tartja magát. Ahogy a lenti két képen is látható, a helyi óvodások nagyon élvezik rajta a játékot!