Klaszterünk és a Normafa Park közösen ünnepelte 10. születésnapjukat

A Normafa Síházban találkoztak a hazai négyévszakos hegyvidéki turizmus és a szabadidős sísport legelkötelezettebb képviselői.

2014. május 14-én alakult meg a Chernel István Sí és Turisztikai Klaszter. Napra pontosan 10 évvel később illusztris vendégek társaságában ünnepelhették klasztertag szervezeteink a kerek évfordulót.

A délelőtti éves közgyűlés után beszédet mondott Révész Máriusz aktív Magyarországért felelős államtitkár és Pokorni Zoltán a Hegyvidék polgármestere is.

Az ünnepi tortát Fonti Krisztina, a XII. kerület alpolgármestere, Hegyvidék polgármesterjelöltje vágta fel.

Fehér Gyula klaszterünk elnöke beszédében megköszönte a tagoknak és minden együttműködő partnernek a közös gondolkodást, cselekvést. Elmondta: 2013 júniusában állt nyilvánosság elé Pokorni Zoltán a Hegyvidék polgármestere a Normafa Park fejlesztése témájában, ezt követően került megrendezésre a Normafa Konferencia. Igazából ez a tanácskozás adott löketet egy olyan szakmai szervezet létrehozására, ahová minden olyan sísport és hegyvidéki turisztika irányába elkötelezett szervezet csatlakozhatott, akik tevékeny részesei szeretnének lenni egy közös munkának.

A jövőképet illetően kihangsúlyozta a négyévszakos hegyvidéki turizmus irányának fontosságát. A közeljövőt illetően pedig elmondta: munkacsoport alakul a klaszteren belül, melynek célja egy olyan hagyományteremtő szezonnyitó rendezvény megalkotása, mely összefogja a lehető legszélesebb társadalmi és piaci szereplőket. Erre jó példa lehet a vitorlázóknál, 1935-ben először megrendezésre kerülő Vitorlabontó ünnepség, mely idén is sokakat vonzott.

Elnöki asztalnál, balról jobbra: Kőrösi Péter elnökségi tag (Sípark), dr. Egri Katalin elnökségi tag (SMSZ), Fehér Gyula elnök, Pokorni Zoltán polgármester, Fonti Krisztina alpolgármester, Révész Máriusz államtitkár és Mikó Gergely igazgató (Normafa Park).

A 2024-es esztendő nem csupán a két szervezet születésnapja, hanem egyúttal a Síoktatók Magyarországi Szövetségének 35 éves, a Mátraszentistváni Sípark 20 éves születésnapját is jelenti.

A közgyűlés, ebéd, ünnepség programsor után Mikó Gergely a Normafa Park igazgatója egy szűkebb csoporttal kisebb sétára és közös gondolkodásra hívta a feleket.

Az esemény sajtónyilvános volt, a sajtóbeszámolók megjelenése után ezeket a cikkeket, televíziós riportokat összegezve honlapunkra feltöltjük.