Kormánybiztosi klaszterülés és koszorúzás az Intersport Síarénában

Révész Máriusz kormánybiztos jelenlétében zajlott klaszterünk ülése Eplényben

Az ülés előtt a megjelent tagok nevében Dr. Egri Katalin és Révész Máriusz megkoszorúzta klaszterünk által még 2014-ben felavatott Chernel István emléktábláját.

A klasztertagokat a házigazdaként László Márk az Intersport Síaréna marketingvezetője köszöntötte. Új tag felvételével indult az ülés. A SkiData  magyarországi képviseletének cége (Bartex kft.) nyert felvételt. Dr. Csete Szabolcs    klasztermenedzser beszámolója után Révész Máriusz kormánybiztos részletesen ismertette a következő évek fejlesztési lehetőségeit. Nem csupán a sípályák fejlesztéséről beszélt részletesen, hanem a további szabadidős sportolási fejlesztésekről és azok összekapcsolódási lehetőségéről is. Fehér Gyula klaszterelnök és Révész Máriusz kiemelte az elmúlt két év klasztereredményeit és sok biztató terv/elképzelés került bemutatásra.  Ülőszékes (esetleg kabinos) fejlesztési lehetőségek: ( Eplényen és Mátraszentistvánon felül) Bánkúton, Dobogókőn, Lillafüreden (itt tavaly nyáron került átadásra egy kétüléses ülőlift, de pálya használat nem engedélyezett) Nagyhideg-hegyen,  Kékestetőn, Pécsett és Visegrádon.  A kormánybiztos elmondta, hogy van esély arra, illetve ő maga is azon munkálkodik, hogy  Bejárható Magyarország Programba a sísport bekerüljön.  A tagok megvitatták a hegyi turizmus irányába kezdeményezett klaszterszervezeti bővítési lehetőségeket. Az idei tél egy-egy olyan programja is ismertetésre került, ahol a több tagszervezet közös együttműködésben munkálkodik. Szavazásra került  a téli sajtóút lebonyolításért felelős személy (Dr. Egri Katalin), illetve Földművelődési Minisztériummal való tárgyalás felelőse (Kőrösi Péter). Fontos téma volt a síkresz népszerűsítésének fontossága, lehetőségei.

Következő ülés 2017. április 19-én lesz a Mondial Assistance irodaházában.

Dr. Egri Katalin helyettes elnök, Fehér Gyula elnök, Révész Máriusz kormánybiztos

Chernel István emléktáblája előtt néhány klasztertag

Chernel István „Lábszánkózás Kézikönyve”-ből  (1896) pár sort idéz Fehér Gyula

Kőrösi Péter helyettes elnök, Fehér Gyula elnök , Révész Máriusz kormánybiztos, Dr. Egri Katalin helyettes elnök és Dr. Csete Szabolcs klasztermenedzser az ülés elnöki asztalánál

 

 

László Márk marketingvezető, mint házigazda köszönti a tagságot

Ezen a napon volt a Hómenők Kupa első fordulója

Sokan rajtoltak a legkisebb korosztályban is

A délelőtt folyamán az elnökség felkészült a délutáni klaszterülésre

Folytatódik a Mondial Assistance Síútlevél játék!

Indul a Mondial Assistance Síútlevél nyereményjáték!