Most szombaton nyithat a Sípark!

A Mátrában tervek szerint megkezdődhet a síszezon: december 14-től teljes hosszában síelhető lehet a 4-es pálya, működhet a Panorámalift, azaz a négyüléses felvonó is!

A képre kattintva elérhetők az élő webkamerák

A tavalyi síszezon 2018. december 20-án indult a Síparkban. Idén hat nappal előbb, most szombattól várják a sízőket, ráadásul a teljes hosszában működik a leghosszabb sípálya. Mindez köszönhető egyrészről, az elmúlt hetek hideg napjainak – december elsejétől intenzíven tudtak hóágyúzni (ma hajnalig bezárólag), másrészről azoknak az új beszerzésű, csendes üzemmódú, energiatakarékos és teljesen automatizált hóágyúknak, melyek néhány hete állnak rendelkezésre. Ezek a hóágyúk a helyszínről folyamatos információval látják el az üzemeltetőket. Működtetésük irányítása, a különböző beállítások távolról is megoldhatók, így akár egy irodából is irányíthatóak ezek a korszerű berendezések. A Mátraszentistváni Síparkban több, mint 20 darab hóágyú segíti a természetes hórétegen felüli „hópótlás”-t.

További jó hír, hogy hat éven át tartó engedélyeztetési eljárás után, végre beüzemelésre került egy újabb víztározó, melynek köszönhetően a vízkapacitás is bővülhetett.

Ami télen a hópótlást szolgálja, az nyáron és ősszel a gyalogos turisták számára, egy „tengerszem” szép látványát biztosítja a kék háromszög túraútvonal mentén.

Tengerszem a Síparkban

Elkészült, feltöltve! Ami télen a hópótlást szolgálja, az nyáron és ősszel a túrázók számára látogatható tengerszem lesz a kék háromszög mentén..

Közzétette: Sípark Mátraszentistván – 2019. november 23., szombat