Nagykállón és Sajószentpéteren évente egymillió Nordica sícipő készül

Az olasz Tecnica csoport tíz országban tizenkilenc gyárat működtet. A magyarországi leányvállalat nagyrészt exportra gyárt, a nyilvános cégadatok szerint 2019-ben 52 milliárd 248 millió forint nettó árbevétel mellett 2 milliárd 499 millió forint adózott eredményt ért el.

83 éve, 1939-ben indult a Nordica cipőgyártás / Kép: SkiOutlet

A Nordica céget 1939-ben alapította két olasz testvér Adriano, és Oddone Vaccari, ők a cég alapításakor már pár év kereskedelmi tapasztalatot tudhattak maguk mögött. A Nordica márkanév alatt az első Montebelluna-ban alapított üzemükben hétköznapi használatra szánt bőrcipőket gyártottak.

Magyarországon, Nagykállón 2005-ben nyitott az elsősorban Nordica sícipőket gyártó üzem. 2020 nyarán Sajószentpéteren tovább terjeszkedett a Tecnica cégcsoport. A megvalósult beruházás összköltsége mintegy 185 millió forint volt. A befektetés részben magánerőből valósult meg, részben pedig állami hozzájárulással, a megváltozott munkaképességű dolgozók állami bértámogatásban részesülnek. A 2020-as évi világjárvány és kijárási korlátozás közepette építette fel a Főnix Nonprofit Kft. Sajószentpéteren az 500m2-es síbakancs összeszerelő gyártósort.

Nagykállón évi egy millió sícipő készül.

A gyártóüzemekbe némi betekintést enged az alábbi két videó (2014 és 2020)

A hazai üzletekben is megtalálható Nordica sícipők talpán leginkább a MADE IN HUNGARY felirat olvasható. Ezen termékek vásárlásával támogatjuk a hazai ipart és kereskedelmet is.