Négy nap meleg után visszatér a téli hideg

Három, vastag hótakaróval rendelkező síterepünk számára a következő néhány nap viszonylag kisebb gondot okoz. Mátraszentistván, Eplény és Sátorlajaújhely továbbra is hóbiztos. Egyedül a visegrádi sípálya, ahol vékony a hótakaró, így ott a következő napok üzemelése kérdéses.

Frissítés: 2020.  február 1. 13:28

Az összes meteorológia előrejelzés szerda éjszakától északról érkező, sarkvidéki eredetű hideg levegő betörését jelzi. Ennek köszönhetően hamarosan újra indulhatnak a hóágyúk. Sőt, észak-keleten a magasabb hegyekben kisebb-nagyobb havazást is valószínűsítenek. A hidegbetörésre nagy szükség is van, különösen azért, mert csütörtökön és pénteken a Mátrában kerül megrendezésre az első alpesi FIS verseny.

Honlapunk a következő napokban folyamatosan követi a hazai sípályákat érintő időjárás előrejelzéseket és hideg levegő várható visszatértét.

Az ország észak-keleti részén tartja magát a hideg, így most Sátoraljaújhelyen, a Zemplén Kalandparkban lehet hideg, de ködös időben síelni.

Eplényben és a Mátrában 10 fok feletti a hőmérséklet, de szép napos az idő. Visegrádon 14 fokot elérte a hőmérséklet, de a „gleccser” egyenlőre jól tartja magát.

Január 11-én és 12-én tökéletes síélmény vár! Két ülőszékes felvonó, 2,5 kilométer pályarendszer lesz nyitva, hogy a lehető legjobb legyen a síelés és snowboardozás Eplényben!

Magyar Sí Szövetség: FIS alpesi síverseny most először Magyarországon!