Normafa – túl vagyunk a népszavazáson! – 2015. május 17.

Budapest XII. kerület Helyi Választási Bizottság 2015. május 17-re helyi népszavazást tűzött ki. Mai napon lezajlott a népszavazás. Számunkra a legfontosabb kérdés: lesz-e újra sífelvonó a Normafánál? Úgy néz ki, minden esély meg van rá: lesz!


Az előzetes adatok alapján a szavazásra jogosult állampolgárok 27,6%-a jelent meg az urnáknál. Az igen válaszok döntő fölénnyel, 81%-al kerültek többségbe. Döntés született tehát a hazai sízők számára legfontosabb kérdésben is. Várhatóan 2016/2017 telén már síelhetünk a hóágyúkkal megerősített normafai sípályákon!

 

A sísportot érintő határozati pont:

„e) Korlátozott síelési lehetőség biztosítása

Ennek keretében valósítható meg a Szaniszló rét környékén az oktató sífutó pálya, a Kis-Norma lejtőn a hajdani sípálya egy részének a Mátyás király útig történő helyreállítása mobil felvonó telepítésével, a természeti környezetet nem károsító húzólift visszaállításával, illetve adalékmentes, csapadékvízből előállított hó felhasználásával.

Az Önkormányzat a síelést támogató fejlesztések hatásainak vizsgálatára egy környezetvédelmi szakemberekből álló bizottságot hoz létre, amelynek feladata folyamatosan figyelni a használatból adódó esetleges kockázatokat és a Normafa természeti környezeti értékeire gyakorolt hatásokat.

Biztosítani kell a szánkózás és a síelés biztonságos elkülönítését.”

Határozat a Normafa területének helyreállításáról:

http://www.hegyvidek.hu/valasztas/helyi-nepszavazas-2015/hatarozat-normafa

 

Későbbiekben aktívan követjük a tervezés, a kivitelezés és a remélhetőleg mielőbbi beüzemelés menetét is.