Remények szerint a hétvégén már Sátoraljaújhelyen is indul a síélet!

A Zemplénben is megkezdődhetett a mesterséges havazás, a következő napokban is folytatódik a hideg idő. Cikkünk rövid visszapillantást is ad az itteni sítörténelembe.

A két éve beszerzett újabb hóágyuknak is köszönhetően, gyors hógyártás mellett, remélhetőleg valóban gyorsan elkészül a sípálya havas felülete.

Sípálya webkamera képe itt – jelenleg is hóágyúznak (dec.31. 18:30).

Kevesen tudják: a Magas-hegyen lévő sípálya az ország egyik legrégibb síterepe. Egyedülálló létesítmény a régi síházból kialakított Sí Múzeum, amely az ország egyetlen sítörténeti múzeuma.

Tavaly a Sí Múzeum épületének tetőzetén elkészült az új napkollektor

A magyar sísport legendás alakja, Homonnay Nándor innen szervezte a környék síéletét, az alábbi 12 perces riport vele készült – érdemes megnézni!

Hogy milyen régi a síélet itt? Milyen lelkes embereknek köszönhető az itteni síélet megteremtése? Az alábbi, hatperces kisfilm betekintést enged ebbe a kérdésbe.

Tűlevélen tanultak síelni a sátoraljaújhelyi gyerekek.

Egy kísérletet láthatunk a retro filmen, hogyan tanították síelni évtizedekkel ezelőtt a 10-14 éves korosztályt. A nyári táborban a gyerekek gyepre szórt fenyő tűlévélen síznek, ezzel mintegy előrehozva a síidény kezdetét. A helyszín Sátoraljaújhely, szereplők az Esze Tamás általános iskola két síosztályának tanulói.