Schäffer János az Alpesi Sí Diák Olimpia lelke az örök hómezőkre távozott

Életének 93. évében meghalt Schäffer János. Jani bácsinak a sízés volt a nagy szerelme, szeretett felesége mellett.

Schäffer János, a Magyar Sí Szövetség tanácsadója 2013-ban, 83 éves korában a Magyar Sí Szövetség a 100. születésnapján mesélt a magyarországi sízés történelméről. Az összesen több mint egy órás anyagban Jani bácsi részletesen eleveníti fel a hazai sísport eseményeit és kiemelkedő képviselőit, mindezt emlékezetből!

A Magyar Sí Szövetség megalakulásának 100. éves születésnapját ünnepelte a 2013/2014-es szezon kezdetekor, s történetének eddigi legnagyobb sikerei is ehhez a szezonhoz kötődnek. Ezeket a sikereket, – melyek közül kiemelkedik Miklós Edit olimpiai 7. helyezése Szocsiban – és az újabb 100 év kezdetét ünnepelték a sízők a Gerbeaud Átrium termében. Schäffer János ekkor vehette át az „Életműdíj a magyar sísportért”, a több évtizedes önzetlen munkáért.

Az utolsó évtizedekben az Alpesi Sí Diák Olimpia volt a szíve csücske, lelkesen szervezte és a helyszínen kommentálta a versenyeket a felvidéki Kokaván, az ausztriai St. Lamrechtben és a Mátrában, a Síparkban. Köszönet a sok szervezésért!

A Magyar Sí Szövetség nekrológja itt olvasható.