Sikeresen lezajlott a Honda Kupa – beszámoló képekkel!

A mátraszentistváni Sípark harmadik alkalommal volt házigazdája az Országos Amatőr Gyermek Síbajnokságnak.

 

Több, mint 300 képért klikk a fotóra!

A cikkben szereplő képek hivatásos fényképészünk, Besenyei Gergely képei, azok átvételekor kérjük a szerző nevét feltüntetni!

Kép a fotósról

Pixelbe zárt világ - The World Through My Camera, profile picture
A Pixelbe zárt világ – The World Through My Camera

A verseny 29. alkalommal került megrendezésre. Az első verseny 1993-ban zajlott az ausztriai Semmeringen. A legnagyobb létszám, közel 800 fő rajtoló, 1999-ben volt. A nagy létszám megszervezéséhez nagy segítség volt a Budapestről induló különvonat. Az elmúlt 29 esztendő alatt legtöbbször Ausztria volt a házigazda, az utolsó 9 esztendőben pedig Szlovákia, Donovaly (Dóval). 

238 nevező, 189 rajtoló az idei versenyen

Az Országos Amatőr Gyermek Síbajnokságnak már két alkalommal is házigazdája volt  a Mátraszentistváni Sípark. SkiOutlet Kupa néven még  2009-ben , majd 2010-ben már HONDA KUPA néven. A verseny tehát 11 év után visszatért a Mátrába!  Magyarországon három különböző helyszínen: a Bakonyban Eplény (HONDA Kupa), a Mátrában Kékestető (JEEP Kupa), illetve a Sípark volt a házigazda. A járványhelyzet idén nem teszi lehetővé a külföldi síelést, ezért is esett a választás újból hazai helyszínre.

A versenyről a legtöbbet a képek adnak vissza! 

Fehér Gyula a verseny egykori ötletgazdája, aki egyben mai napig a bajnokság versenyigazgatója elmondta:

„Sok köszönet a lelkes gyermekeknek és külön nagy köszönet a házigazdának, a Síparknak! Úgy érzem mindenki sokat tett a közös sikerért, egyáltalán azért, hogy idén is megrendezésre kerülhetett a HONDA Kupa! Az időjárás nem volt kegyes hozzánk, azonban szerencsére a gyermekek, szülők, minket is meglepő lelkesedése kárpótolt a verseny előtti esőért és a verseny utáni ködért! Jó érzés sok szereplővel együtt dolgozni és egyben a gyermekek örömét látni!”

„Bár a házigazdáinkkal maximálisan elégedett vagyunk, azonban a jubileumi, 30. HONDA Kupa előreláthatólag 2022. február 5-én, Donovalyban kerül megrendezésre, hiszen idén eredetileg oda terveztük  versenyünket.”

Az időkép webkameráján visszanézhető a versenynapja –A rajt 10 óra, a verseny vége 12.15 perc.

EREDMÉNYEK

Kép a fotósról

Pixelbe zárt világ - The World Through My Camera, profile picture
A Pixelbe zárt világ – The World Through My Camera
 

 

Képen balról: Klausmann Viktor Magyar Síakadémia elnöke, Fehér Gyula versenyigazgató, Síklaszter elnöke, Prof. Dr. Réthy István Kékes Kutató-Mentő Alapítvány hegyimentő, mentésvezető

További képek a szervezők saját képei (Fehér Kristóf, Fehér Gyula, Bozóki György) szerzőként a SkiOutlet.hu feltüntetendő átvételkor.

 

Lenti két kép a Bükkszentkeresztről érkező gyermekeket ábrázolja