Sorra nyílnak a hazai sípályák!

Eplényi nagypálya megnyitása után Kékes és Mátraszentistván szerdán nyit.

Legújabb hóágyú a Síparkban

Eplényben már hétfőtől újraindulhatott a négyüléses lift, teljes hosszában sízhető az A1 pálya, kedden egészen este 20 óráig mennek a liftek!

A Mátrában szerdán nyílik a Sípark és Kékes. Síparkban már sízhető lesz a leghosszabb sípálya és üzemelni fog az új négyüléses Doppelmayer Panoráma Lift.

Sípark 2018. január 15-én

A legújabb hóágyúk Eplényben már a 7-es pályát is lövik, 2018. január 15.

Kékestető is szerdán nyit!

A közeli napokban nyit Sátoraljaújhely is. Visegrádon jelenleg is hóágyúznak*,  van esély a hétvégi nyitásra.

*Hétfő estére a víz elfogyott. Az üzemeltető az alábbi közleményt adta ki:

Kedves sí és snowboardos barátaink!

Újra elkezdtük a pályaépítést, megfeszített erőkkel dolgoztunk az újranyitáson, de sajnos tegnap este elfogyott a vizünk. Beigazolódott az, amit már régebb óta tudunk, hogy saját víztározóval kell rendelkezzünk, mert a vízműves kollégák, minden igyekezetük ellenére, nem tudják a szükséges vízmennyiséget biztosítani. Ma reggelig ugyanis elegendő hideg volt a pályák behavazásához, meg is tudtunk volna nyitni, ha nem kell este még leállnunk.

Már elbírálás alatt van, a fejlesztéshez szükséges engedélyünk, remélem a hatóságok pozitívan állnak az életben maradásunkhoz szükséges tervekhez, és az ígért támogatásból is megkapunk egy részt, így már jövőre nem kell ilyen problémákkal küzdenünk. Kérjük minden visegrádi mini gleccser szerető ember külső támogatását is, minden pozitív energiára szükségünk van.

Bízunk a hideg idő folytatásában, a következő héten szeretnénk újra kinyitni.

Gutbrod Rezső

síoktató, üzemeltető

Az előrejelzések jelenleg bizonytalanok, így a hóágyúval nem rendelkező hazai sípályák tekintetében a nyitások időpontja is bizonytalan.