Televíziós beharangozók a Sípályák Éjszakájára

Holnap egész nap és késő este is várják az érdeklődőket. Helyszínek: Eplény, Mátraszentistván, Normafa.

Négy nappal ezelőtt fényképfelvétel a Mátrából

Két év kényszerszünet után szombaton ismét megrendezik a Sípályák Éjszakáját, melynek Eplény, Mátraszentistván és a Normafa ad otthont.

A negyedik alkalommal sorra kerülő eseményt az időjárási viszonyok miatt a szokásos február 14-i időpontról két és fél héttel elhalasztották – derült ki a szervező Chernel István Sí és Turisztikai Klaszter közleményéből.

Mindhárom helyszínen mesterséges behavazással és meghosszabbított nyitva tartással várják a sísport iránt érdeklődőket. 

Az Anna-rét és a Szaniszló-rét két pályáján este 6 órától 10 óráig zenével és kivilágított pályákkal várják a téli sportok szerelmeseit, akik szánkózhatnak és kipróbálhatják a sífutást is, nyilatkozta Mikó Gergely a Normafa Park igazgatója:

A szóvivő azt is elmondta, hogy Mátraszentistvánban napközben is várják a sísport szerelmeseit, azonban a nyitvatartás meghosszabbításával az éjszakába nyúlóan is lehet élvezni a tél örömeit. A Sípark szombaton 21 óráig üzemel. A Hóhatár Hütte is hosszabbított nyitva tartással várja a vendégeket. A meteorológiai előrejelzés szerint az időjárás várhatóan optimális lesz az eseményhez, tette hozzá Erbeszkorn Tamás:

Az elmúlt napok hideg éjszakáinak köszönhetően kiváló minőségű pályákkal várja a téli sportok szerelmeseit az eplényi Vibe Síaréna. Az üzemeltetők több ezer köbméter technikai havat gyártotta a pályákra, így az átlag hóvastagság meghaladja az 50 centimétert. Működnek a felvonók üzemel a kölcsönző és oktatásra is lehet jelentkezni, szombaton 23-ig lesznek nyitva. A helyszínről Herendi Gábor jelentkezett a részletekkel. VeszprémTV, 14.52-től: