Több helyszínen is hóágyúznak, Eplény ma újranyit!

Aktuális hírek Mátraszentistván, Eplény, Kékestető, Visegrád sípályáiról.

Az éjszaka végre megérkezett a várva várt hideg levegő. Eplény az eddigi rekorder, hiszen már december 3-án kinyitottak. 27 napon keresztül sikerült a legyártott havat síelésre alkalmasnak megtartani. Néhány nap szünet után ma délben újra tudnak nyitni! Hóágyúzásról ma hajnali videóért klikk a lenti képre!

Mátraszentistvánban is tudtak hóágyúzni néhány napig még december elején, azonban a nyitás még elmaradt. Tegnap estétől újra intenzíven hóágyúznak, egyelőre nagy hókupacokat gyártanak. Sajnos a következő napokban újra melegebb levegő érkezik, ezért az itteni nyitás csak január első hetében valószínű.

Élő képért klikk a fenti képre!

Kékestetőn volt eddig a leghidegebb, itt is tudtak hóágyúzni, azonban az itteni hómennyiség síelésre kevés, azonban szánkózásra alkalmas. Jelenleg ez az egyetlen hely, ahol lehet szánkózni hazánkban! Sípálya nyitása csak január közepén várható.

Élő képért klikk a fenti képre!

Ma hajnalban Visegrádon is volt egy kis hóágyú próba. Itt összesen csupán négy darab hóágyú van, ez azt jelenti, hogy természetes hó nélkül, csak a hideg levegőre (és hógyúzásra) alapozva, az itteni nyitás a legjobb esetben január második hetében esélyes.

Élő képekért klikk a fenti képre!

Sátoraljaújhelyen a hóágyúk előkészítve várják a hidegebb levegőt. Hazánkban az előbb felsorolt helyszíneken vannak hóágyúk, az összes többi hazai síterep kizárólag a természetes hó megérkezésben bízhat. A következő két-három hétre nem ígérnek havazást, nem marad más, mint bízni, abban, hogy ami késik, az nem múlik!