Végre teljes a tél Nagy Hideg-hegyen!

Jeszenszky Géza jelentése a Börzsönyből –  2017. január 14. 22:30

A börzsönyi Nagy-Hideghegyen (865 m) pénteken jó 30 cm hó esett rá az addigi 10 cm-re. Így szombaton, jan. 14-én – három majdnem hótalan év után – itt is megindult a síidény.  Géppel előkészített két pályán három felvonó működött, a nagy északit pedig a szűzhavas sízés kedvelői használták. A kedvező időjárásnak köszönhetően friss porhóban a K  X, majd a P X síúton le lehetett sízni az autóparkolóig, vagy akár Királyrétig.

Jan. 15-én, és várhatóan minden havas hétvégén síbusz (kék Mercedes, Sargent iskolabusz) indul fél 8-kor az Árpád-hídtól (a Nyugdíjfolyósító előtti busz-megállótól) közvetlenül a sípályákig, oda-vissza 2500 Ft viteldíjért. A buszon kedvezményes áron váltható a napi síbérlet.

Az idősebb sízők tudják, hogy Hideghegyen vannak a leghosszabb és legváltozatosabb hazai sípályák. Sajnos két éve a több napos ónos eső nemcsak az erdőben okozott hatalmas kárt, de a pályákra dőlő fák összezúzták a nagy északi felvonó két alsó oszlopát is. De a két északi pálya felső fele a kisebb Poma felvonóval működik, a pályák egyes részein már az 50 cm-t is meghaladja a természetes hótakaró. A „kis északi” enyhébb részén egy kampós bébi-lift várja a sísporttal most ismerkedőket. A ratrakkal előkészített pályák nem mérhetők az Alpok vagy a két Tátra terepeihez, de az itt megszerzett gyakorlat birtokában jobban lehet helytállni a magashegységekben.

Mai felvételek:

https://www.facebook.com/S%C3%ADfelvon%C3%B3t-Magas-Taxr%C3%B3l-Nagyhideghegyre-729350860413264/

 

Indul a Mondial Assistance Síútlevél nyereményjáték!