Zemplén Kalandparkban zajlott klaszterünk 23. ülése

Sátoraljaújhelyen már másodszor találkozhattak a kalandpark legkülönbözőbb elemeivel klaszterünk tagjai.

Kép: az ország legkülönbözőbb pontjairól érkeztek a hazai sípályák üzemeltetői

A vendéglátók képviseletében Soltész-Vincze Tünde igazgató asszony köszöntötte a megjelenteket. Kiemelten kedves vendéglátáson felül sok újdonsággal is szolgált köszöntője alkalmából. A legfontosabb hír, hogy a hazánk leghosszabb libegője hamarosan megújul, sőt kibővül! Újdonság lesz a hóágyúzható szánkópálya is. Igazgató asszony tájékoztatása szerint 2018. évben összesen 248 ezer látogató volt a Zempléni Kalandparkban. Éves árbevételük 460 millió forint volt, a sípályát összesen 29 ezer síző látogatta meg. Az eredmények pontos adatairól és a további, közel 4 milliárd forintos fejlesztésekről szóló információk hamarosan elérhetők lesznek.

Kép (b-j): Soltész-Vincze Tünde igazgató, Dr. Csete Szabolcs klasztermenedzser, Fehér Gyula elnök, dr. Egri Katalin és Kőrösi Péter elnök-helyettesek az ülésen

Az ülés napirendi pontjai közül néhány: sífelvonók biztosításának kérdésköre, egyéb jogszabály változások, képzések és sípálya építések engedélyezési kérdései. Jó hír, hogy az idei nyáron is lesz „Libegők Éjszakája”. Várhatóan az összes hazai ülőszékes felvonó csatlakozhat. A pontos időpont rögzítése későbbiekben történik meg. A „Tanulj Itthon Síelni!” kampányunk ez évben várhatóan már nyár végén, azaz előbb kezdődhet, mint tavaly. Következő ülésünk, mely egyben éves közgyűlésünk is lesz annyiban lesz különleges, hogy ekkor ünnepelhetjük klaszterünk 5 éves megalapításának évfordulóját.

A ZemplénTV riportfelvétele ülésünkről, 11:36-tól:

A 24. klaszterülés Budapesten – a Normafa Park meghívására – a Zugligeti Niche Camping lesz, június 13-án, 10 órától. Program: ülés után Libegőzés, Normafa kapuja látogatás.

Zemplén Kalandpark – Bemutató videó – 2015