2017/18: háromszemélyes lift épül Eplényben!

Bár még javában tart a síszezon, itt az ideje, hogy beszéljünk a 2017/18-as fejlesztéseinkről, ugyanis nagyszabású bővítést hajtunk végre ebben az évben. Kormányzati támogatásból, az idei szezon termelte önerőből, valamint banki hitelből kiegészülve végrehajtjuk több, régóta dédelgetett tervünket.

A cikk nyitóképén a jelenlegi négyüléses felvonó

Forrás: Intersport Síaréna

Egyik leglátványosabb fejlesztésünk a következő szezonra az A7 pálya bővítése lesz. Jelenlegi hetes pályánkat 10 méterrel kiszélesítjük, és ebben a szélességben meghosszabbítjuk további 500 méterrel. Ezt azt jelenti, hogy Magyarország legnagyobb kezdő-középhaladó pályája áll majd rendelkezésre Eplényben, 1 kilométer hosszúságban. Ezzel közel 30%-al bővül majd a haladó-középhaladó oktatásra alkalmas területek mérete, egyúttal a családi pályák hossza, amit kisgyermekesek is nyugodtan használhatnak. A haladó pályák bővítése mellett nagy hangsúlyt fektetünk az oktatásra, ezért egy újabb tanulópályát hozzunk létre a völgyben.

 

A pályabővítéshez a felvonókapacitás fejlesztése is társul majd. A 2017/2018-as szezonra egy új, háromülős lift épül az új pálya teljes hosszában, ami hazánk leghosszabb, az Intersport Síaréna második ülőliftje lesz. Az új sípálya, a rajta levő gerinclift és az újonnan épülő hütte egy önálló attrakció lesz majd, ami tehermentesíti a az A1-es pálya alját és az Audi Sport Négyüléses Felvonót. A kezdő középhaladók igazi, önálló paradicsoma alakul ki, a haladó sízők pedig kényelmesen elférnek majd a jelenlegi pályarendszeren. Eszerint csúcsidőben sem kell majd várakozni a sem a négyülésesnél, sem pedig az új háromüléses felvonónál. Idén a legnagyobb sorbanállás az Audi Sport Sífelvonónál 7,5 perc volt, ugyanez a csákányosoknál 1-2 perc. A fejlesztésekkel a várakozási időt a nullára visszük le.

A totális kapacitásbővítés tartalmaz még sok további fejlesztést. A kibővült felületre több havat kell majd gyártani, ezért további 10 hóágyú beszerzését tervezzük, a jelenlegi 44 hóágyúból álló flotta bővítésére. Ehhez egy újabb víztározó bevonása, és a szivattyúrendszer bővítése társul majd. Így a hóágyártó teljesítményünk is látványos mértékben növekszik.

További részletek:

Új háromüléses felvonó épül a következő síszezonra – idei fejlesztéseink

Indul a Mondial Assistance Síútlevél nyereményjáték!