A 30 éves MVM Sportegyesület jubileumi ünnepségén a Normafa Park által biztosított síszimulátor színesítette a programot

2024. március 21-22-én, az MVM Sportegyesület síszakosztály is várta a téli sportok iránt érdeklődőket. Az érdeklődők két napon keresztül tudták kipróbálni a Normafa Park részéről rendelkezésre bocsátott síszimulátort.

A program keretében azok is megtapasztalhatták a „száraz” síelés élményét, akik korábban nem próbálták még ki a havas lejtőket. Nagy érdeklődés jellemezte a kollégák és a belátogató gyerekek részéről a gyakorlás lehetőségét, ezzel is megmutatva, hogy a síelés mennyire intenzív, több izomcsoportot átmozgató, vidám sport. A síszimulátor biztosításáért köszönet a Normafa Parknak.

Az MVM SE síszakosztálya tagjai részére a síszezonban több síiskolával együttműködve síoktatási lehetőséget biztosít, valamint a vállalkozó kedvű kollégák egynapos síelésen is részt vehettek.

Két hosszabb sítúrát is szerveztünk: februárban 13 tagunk részvételével Präbichlben, míg a márciusi szintén ausztriai sítáborban, Heiligenblutban, a MAVIR Sportegyesülettel közös szervezésben rekordszámú, 90 fős résztvevővel hódolhattak szenvedélyüknek kicsik és nagyok. Ez utóbbi helyszínen szakosztályunkat 39 fő képviselte, és 21 gyerek résztvevő közül 18 fő vett részt síoktatáson a kezdőtől a haladó szintig.

Az idősebbek is örömmel próbálták ki a síszimulátort

Az MVM SE 11 szakosztálya közül a legjelentősebb a Vitorlás Szakosztály, a legeredményesebb versenyzőjük Érdi Mária, aki az idei olimpia éremesélyese!

Kép és szöveg: Tomócsik-Solymos Gabriella MVM