A Fogarasi Síiskolában került sor az esztendő utolsó klaszterülésére

Újra sokan összejöttünk, miközben Eplényben már teljes kapacitással működnek a hóágyúk.

Kép: a Fogarasi Síiskola látta vendégül a tagokat, jobb oldalon Fogarasi Orsolya, aki 1994 óta üzemelteti Óbudán a műanyag sípályát

Klaszterünkbe felvételt nyert Bodajk város, ahol sípálya működött 2012-ig. Bodajk városa elkötelezett a sípálya fejlesztése, további üzemeltetése mellett.

Kép: Wurczinger Lóránt Bodajk polgármestere ismertette a Bodajki Sípálya történetét.

2010-ben, a SíTV által készített videóbeszámolót Németh Balázs készítette.

Összesen már 34 szervezet működik együtt klaszterünkben, most 28 tagszervezet képviseltette magát.  Az idei szezonban indítottuk a „Tanulj Itthon Síelni!” kampányt. Az eddigi tapasztalataink kiértékelésre kerültek, a havas időszak megkezdésével második fokozatba kapcsolunk.

Napirendi pontok között voltak: havas és műanyag pályás síiskolák közötti együttműködési lehetőségek, december végére tervezett sajtótájékoztatónk témaköreinek megvitatása, melyet várhatóan Kékestetőn rendezünk, valamint a sífelvonó és kötélpálya kezelők – éppen ezen a héten folyó – képzése. Megvitatásra került : a hazai sí- és téli sportokról, sípályákról és ezek négyévszakosításáról szóló adatbázis, helyzetelemzés és fejlesztési javaslat elkészítésének támogatása. Sífelvonók, sípályák biztosítási kérdésének témájában újabb projekt csapat alakult, az ötfős csapat vezetője Gramantik Csaba (Bánkút).

A Nemzeti Turizmusfejlesztési Stratégia 2030 környezeti értékelésének véleményezése a klaszterünk részéről  elkészül a megadott határidőre, melyet eljuttattunk a megadott címre.

Ülésünk végén rövid bemutatkozó előadásra került sor.  A „Webes megoldás a síoktatás/tábor/kölcsönzések jelentkezéseinek, órarendjének kezelésére” című előadást Szabó Zoltán tartotta.

Következő ülésünk helyszíne és időpontja: Zemplén Kalandpark – Sátoraljaújhely, 2019. április 9.

Webes megoldás a síoktatás/tábor/kölcsönzések jelentkezéseinek, órarendjének kezelésére  3 oldal lapozható!

Webes Megoldás Síiskolák részére