„A hazai síturizmus hálózatosodásának jellemzői és lehetőségei”

Mateevics Anita (PhD hallgató, Pécsi Tudományegyetem) a VII. Magyar Turizmusföldrajzi Szimpóziumon tart előadást a fenti címmel a mai napon.

Cikkünk címében szereplő 

A hazai síturizmus hálózatosodásának jellemzői és lehetősége

című előadásról és magáról a szimpóziumról későbbiekben beszámolunk. Az előadót felkészülésében mélyinterjúval segítette klaszterünk elnöke. 

„A hálózatok, a hálózatosodás turizmusiparra gyakorolt hatásának feltárása gyermekcipőben jár, ezen hiátus pótlása kreatív kihívást jelent akár az utazók, akár a desztinációk, akár a szolgáltatók felül közelítjük a problémát.”

A VII. Magyar Turizmusföldrajzi Szimpózium, a Kodolányi János Egyetem, az MTA CSFK Földrajztudományi Intézet és a Magyar Földrajzi Társaság szervezésében, együttműködve az MTA Földtudományok Osztálya Társadalom-földrajzi Bizottságának Turizmusföldrajzi Albizottságával kerül megrendezésre. A szimpóziumon Bujdosó Zoltán/ Eszterházy Károly Egyetem – Benkő Béla: Turisztikai együttműködések a Mátrában című előadás is szerepelt.

Mateevics Anita jelenleg  otthon van kisgyermekével, előtte a Magyar Olimpiai Bizottságnál és az EMMI sportállamtitkárságán dolgozott évekig és nem mellesleg lelkes síző is egyben.  Klasztertagjaink későbbikben személyesen is megismerhetik  őt valamelyik (akár már a következő) klaszterülésünkön.

Az alábbi ábrára kattintva, bal alsó sarokban lévő ikon segítségével, lapozva megtekinthető a részletes program:

Szimpózium program final