A Miniszterelnöki Kabinetiroda helyett a jövőben a Nemzetgazdasági Minisztériumhoz tartozik a turizmus és vendéglátás

Nemzetgazdasági Minisztériumot 2018. május 16-án szüntette meg a harmadik Orbán-kormány. 2024. január elsejétől Gazdaságfejlesztési Minisztériumot átnevezik, helyébe a Nemzetgazdasági Minisztérium lép.

Archív kép: első sajtótájékoztatónk, 2014. december 9. / Középen Dr. Ruszinkó Ádám az akkori Nemzetgazdasági Minisztérium turizmusért felelős helyettes államtitkára, balra: Mártonné Máthé Kinga a Turizmus Zrt. akkori belföldi igazgatója, jobbra: Fehér Gyula klaszterünk elnöke

A péntek éjjel megjelent Magyar Közlöny szerint Nemzetgazdasági Minisztérium öt és fél esztendő után tehát újra éledt, ráadásul a turizmus ágazat és vendéglátás visszakerült Miniszterelnöki Kabinetirodától a régi helyére, a Nemzetgazdasági Minisztériumhoz. Az index ma reggel megjelent cikke részletesen ismerteti a sok más ágazatot is érintő változást. A turizmus és a vendéglátás területét eddig a Rogán Antal vezette Miniszterelnöki Kabinetiroda felügyelte. A területet Nagy Márton jelenlegi gazdaságfejlesztési miniszter veszi át januártól, már az új minisztériumi elnevezéssel.

A rendelet 19 pontban sorolja fel a nemzetgazdasági miniszter feladatait, területeit , ezt megelőzően 14 pontból állt a felelősségi köre, részletek itt!

A Révész Máriusz államtitkár által vezetett Aktív- és Ökoturisztikai Fejlesztési Központ (AÖFK) körülbelül fél évvel ezelőtt a Rogán Antal vezette miniszterelnöki kabinetirodától a Gulyás Gergely által vezetett Miniszterelnökséghez került. A most megjelent kormányhatározat ezen a területen nem hozott változást .