A Nemzeti Sportügynökség Nonprofit Zrt. nyilatkozott a Mátraháza Pagodáról

A 24.hu tegnap megjelent cikkében igencsak alaposan utána nézett az 1930-ban átadásra került Mátra-háznak, mai ismertebb nevén, Pagoda múltjának, jelenlegi állapotának és a távlati lehetőségeknek.

A 24.hu tegnap megjelent cikkéből idézünk, melyben a szerkesztőség megkereste a jelenlegi tulajdonost:

„A Nemzeti Sportügynökség Nonprofit Zrt. tulajdonosi joggyakorlóként szem előtt tartják az épület állapotát, így

történelmének ismeretében, a kor kihívásainak megfelelő és a környezethez illő, értékeket megőrző legjobb hasznosítási lehetőség kidolgozásán dolgoznak.

A jelenlegi döntés-előkészítő szakaszban több szintű szakmai egyeztetés folyik – írták, majd hozzátették:

a megvalósításhoz szükséges anyagi forrás hozzárendelése a későbbiekben várható, a mostanra megkezdett állapotmegóvást azonban addig is folytatják.

*

A Nemzeti Sportügynökség Nonprofit Zrt. a Honvédelmi Minisztérium alá tartozik. Klaszterünk elkötelezetten támogat minden olyan turisztikai fejlesztést szerte az országban, de különösen a Mátrában így Kékestető – Mátraháza környékén is, mely a történelmi múlthoz méltó, egyben újra a négyévszakos fejlesztésben gondolkodik. Különösen érdekes a téli időszak fejlesztéseinek kérdésében gondolkodni, ugyanis új trend került napvilágra, így a tegnap megjelent, Molnár László meteorológus által jegyzett tudományos cikk szerint:

„Olyan teleink lesznek, hogy újra befagy a Duna, nyáron viszont 45-48 fokos hőségektől fogunk szenvedni”

Ráadásul szerinte mindez néhány éven belül megtörténhet! A szerző a cikkben a bigócsiga működéshez hasonlítja a rendkívül gyors változás működési elvét.