A vártnál jóval nagyobb sikert aratott az Eplényből Alsóörsre szállított négy teherautónyi hó

Nemcsak a gyermekek és a szülők, hanem a sajtó részéről is kitűnő visszhangot kapott klaszterünk összefogásából megszervezett AlSÍörs-re keresztelt esemény.

Már reggel 9 óra előtt megjelentek az első jelentkezők. Képre kattintva a TV2 Tények beszámolója látható

A következő napokban erre az oldalra töltjük fel az összes sajtómegjelenést.

Először is nézzük át, kiknek az összefogásából kerülhetett sor erre a még eddig soha nem volt rendezvényre. Alsóörs polgármestere, Hebling Zsolt klaszterünk megkeresésére szinte azonnal igent mondott, sőt az eredetileg egy teherautónyi szállítmányból végül négy teherautónyit vállalt Alsóörs. Mindenképpen ki kell emelnünk, hogy a péntek esti hóterítéskor ő maga, kollégáival közösen, nagy lelkesedéssel lapátolta a havat az ott megjelent mintegy 25 – 30 helyi lakossal együtt.  Ferenczy Gábor alpolgármester (elmondása szerint az önkormányzat tervbe vette, hogy még idén beszereznek egy hóágyút) az egész esemény alatt a helyszínen személyes jelenlétével és munkájával aktív részese volt a megjelent gyermekek programjának. A sífutást kipróbálók száma száz fő feletti volt! Az eplényi Síaréna biztosította havat, a hó terítésekor a helyszínről László Márk a Síaréna marketing vezető élőben tudósított:

Hoztunk egy kis havat Alsóörsre, azaz Alsíörsre ❄️❄️❄️

Közzétette: Intersport Síaréna Eplény – 2020. január 24., péntek

Ifjabb Fülöp György, a SuliSí Bt. tulajdonosa biztosította a kb. 30 sífutófelszerelést és az oktatást. A rendezvény ötletgazdája és megszervezője, klaszterünk elnöke, Fehér Gyula a helyszínen különböző meglepetés ajándékokat adott át a résztvevőknek. A helyszínen a forróteát és rendezvénysátrat a Balatoni Yacht Club 1912 biztosította. Köszönet nekik és minden más támogatónak! Volt például olyan szülő, aki több száz Túró Rudit hozott a gyerekeknek.

Az alábbi televíziós stábok forgattak, beszámolóikat az online megjelenések után ide linkeljük! (Kék betűs, aláhúzottak már belinkelésre kerültek, rákattintva a beszámolók letölthetők.)

Feltöltések utolsó frissítése: 2020. január 28. 10:45

TV2,   

HírTV,   

MTV1, a videón belül 9.30-tól, négyperces élő kapcsolás

VeszprémTV, 9:03-tól három perces riport

ReginaTV,  13:31-től

ÖbölTV.

Drónképek: Báró Béla

Balaton.vehir képes beszámolója itt.

Likebalaton.hu beszámolója itt.

A Magyar Televízió élőben kapcsolt Alsóörsről, a Ma délelőtti 5 perces adása itt megtekinthető, 9.30-tól!

Szenzáció a Balatonnál: Sífutópályát építettek Alsóörsön

Ezzel a címmel, képes galériával elsőként tudósított a VEOL, Veszprém megyei hírportál.

A lelkesedést mi sem bizonyítja jobban, hogy egy alsóörsi idősebb sífutó is boldogan rótta a köröket. A vele készült interjút is később feltöltjük. Két különböző drón is felszállt, reméljük jó képek készültek!

Egy beszámoló, melynek végén rövid drónfelvételel látható!

Képre kattintva a HírTV beszámolója látható!

A rendezvény alatt többen is felajánlották segítségüket, a remélhetőleg jövőre is megrendezésre kerülő AlSÍörs-re.

Televíziós sajtómegjelenések az első hazai műhavas sífutópályáról