Az aktív Magyarország államtitkárságát is érinti az év végére tervezett kormányátalakítás

Friss: sajtóinformációk szerint komoly kormányátalakítás várható. Új minisztériumot is létrehozna az Orbán-kormány. Orbán Viktor miniszterelnökkel a közigazgatási és területfejlesztési önálló tárcáról tárgyalnak – nyilatkozta Navracsics Tibor.

Orbán Viktor és Novák Katalin a Korszaknyitó Konferencián, 2021. november 25.

Fotó: Fehér Gyula /SkiOutlet.hu

Navracsics Tibor a 2010-ben megalakult Orbán-kormányban miniszterelnök-helyettesként és igazságügyminiszterként a közigazgatásért is felelt. Most területfejlesztési tárca nélküli miniszter és három államtitkárral, Latorcai Csaba miniszter-helyettessel, Ágostházy Szabolcs európai uniós fejlesztésekért, valamint Mayer Gábor területfejlesztésért felelős államtitkárral dolgozik. A kormányátalakítás keretében több szakmai terület is átkerülhet a korábbi uniós biztosi posztban is megfordult politikus alá. Navracsicshoz kerülne a Miniszterelnökségről a közigazgatási portfólió.

A Miniszterelnökségen jelenleg György István felel államtitkárként a területi közigazgatásért, Potápi Árpád a nemzetpolitikáért, Révész Máriusz az aktív Magyarországért, Soltész Miklós pedig egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért.

Hírforrás