Helyszínről jelentkezünk: az első havas próbamenetek a Sípark négyüléses felvonójával

A hivatalos megnyitás előtt  néhány szerencsés síző próbamenetekkel tesztelhette a Panorámalift névre keresztelt felvonót.

A sípálya hajnalra kifagyott pályával, 50 cm vastag letaposott hóval várta a reggelt. Régen várt, izgalmas percek. 2017. december 26. 12 óra. Indulhat az első síléces kör! Több, mint jó érzés!

Kép: Kőrösi család tagjai az első beszállók!

A négyszemélyes Doppelmayr ülőlift 498 méter hosszban, 148 méter szintkülönbséget áthidalva, 2200 fő/óra kapacitással, 2, 6 méter/másodperces sebességgel, hazánk legmodernebb, legújabb ülőszékes felvonója.

Klaszterünk és a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium közös sajtótájékoztatót tartott alig egy évvel ezelőtt. Az akkor ismertetett tervek szerint – 150 millió forint állami támogatással  – egy új, korszerű sífelvonó épülhet meg. Egy évvel később, a mai napon szerencsés  sízők letesztelhették az ország legújabb sífelvonóját.

A felvonó megépítéséről viszonylag részletes cikk jelent meg néhány nappal ezelőtt.  A kivitelezés jelentősebb részét a salgótarjáni Nordtechnik Kft. vállalta.

Sok szerencsét, sok havas napot kívánunk a Körösi család részére, akik generációkon át küzdöttek a tervek megvalósításáért! Remélhetőleg sok munkát fog adni a síterep a környék dolgozóinak és sok örömet ad a sízők társadalmának! Szükség is van a jókívánságokra, hiszen a több mint félmilliárdos bankkölcsön kitermelése nem kis feladat!

B-j.: Kőrösi Péter, Kőrösiné Drótos Erika, Előházi Péter, Fehér Gyula, Kőrösi Erika.

Első havas próbák – Panorámalift

A mai napon végeztük az új négyszemélyes Panorámalifttel az első havas próbákat. 🏔⛷A teszt sikeres volt, így holnaptól már a lift nyilvános bejáratásával folytatjuk.🇭🇺🏔822m#sípark #mátraszentistván #panorámalifthttp://www.sipark.hu/aktualisA Sípark komplex "négyévszakos" fejlesztéshez a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium 150 millió forintos kormányzati támogatással járult hozzá. A projekt összértéke összeségében megközelíti a 900 millió forintot.

Közzétette: Sípark Mátraszentistván – 2017. december 26.

A négyüléses lift tervezett nyitása: holnap, 2017. december 27-én!

Ma nyitott Kékestető is!

Helyszínről tudósított: Fehér Gyula

A kép jobb felső sarkában látható az új ülőszékes felvonó felső állomása és az völgybe menő oszlopok, székekkel (2017. december 17.)