Bemutatkozik a „Sopronnordic” – FÁBER Sífutó, Botsport és Természetjáró Közhasznú Egyesület

Hazánkban a sífutás kevésbé népszerű, mint az alpesi lesiklás, de kétségtelen – vannak lelkes sífutók! Sopronban is található egy lelkes csapat!

FÁBER Sífutó, Botsport és Természetjáró Közhasznú Egyesületünk a Dunántúl egyetlen sífutópályáját üzemelteti immáron 10 éve. A pályák a Tanulmányi Állami Erdőgazdaság által kezelt Soproni Hegységben találhatóak. A kijelölt pályarendszer 3 db kb. 450-500 m magasságban lévő körpályából és 2 db ezeket Sopron Várossal összekötő nyomból áll, mintegy 20 km összes hosszal. Pályarendszerünk elnevezését onnét kapta, hogy mindhárom felső körpálya közel 2 km hosszban érinti az egykori műszaki zárat, vagy más nevén: Vasfüggönyt. A pályákat gépi nyomfektetéssel preparáljuk jellemzően klasszikus stílusra.

Egyesületünk saját honlapot üzemeltet, ahol havas időben naponta igyekszünk az aktuális hóadatokat frissíteni (www.sopronnordic.hu).A honlapon friss fotógaléria és videotár is megtekinthető. Napi hójelentést a Sielok.hu honlapra is feltöltjük. Évente tartunk egy Sífutó Nyílt Napot a Város szervezésében. Idén ez febr. 11-én került megrendezésre.