Boldog Új Évet Eplényből! 2021. január 1.

Új év napján, havas, napos képekkel jelentkezünk a Bakonyból!

 

A 2021-es esztendő első napja számunkra is meglepetés volt! Eredetileg a Tátrába lett volna egy hivatalos kiutazásunk egy síterepre, de a szlovák kormány tegnapi döntése áthúzta a tervet. Hirtelen elhatározásból, Eplénynek vettük az irányt. Kora hajnalban keltünk, útnak indultunk, hogy az esztendő első íveit meghúzzuk, itthon!

Szilveszter napjától elköszönve, örömmel láttuk a webkamrákon, hogy egész éjjel hóágyúzni tudtak Eplényben! Reggelre csodás napsütésre, – 2 C fokra érkeztünk, a reggel 9 órai nyitásra. Megérte a korán kelés, a kevés alvás! Jól indult a 2021 első napja…különösen, ha arra gondolunk, hogy ez most, sajnos keveseknek adatik meg.

Sokak vágytak a jó levegőre…túrasízőtől, síbobosokon át, a deszkásokig, sízőkig!

Most, hogy szinte teljes bezártságra kényszerünk, különösen nagy öröm volt a hegyen lenni.  Köszönet az Intersport Síarénának! Szerencsére nem voltak, sokan…Új Év első napján nem sokan kelnek korán!

A felső állomás kiszállójánál tartalék hókupac várta a sízőket. Szinte egész nap fagypont közelében volt, így nem volt szükség hópótlásra.

Ahogy a képen is látszik, délelőtt nem voltak sokan, délután már valamivel többen voltunk, de nem alakult ki semmi tömeg. Mindenki tartotta a járványügyi előírásokat. Lányommal ketteseben síeltünk, egyszer sem akart mellénk beszállni senki a négyüléses liftbe – érezhető volt a fegyelmezettség mindenki részéről!

Kellemes, idei meglepetésként láttuk a nemrég átadott, egyszerre akár 5 gépkocsi töltésére is alkalmas „benzinkút”-at.

Több ismerőssel is összefutottunk, így Gutbrod Rezső barátunkkal, aki a Visegrádi Sípálya üzemeltetője. Vele abban maradtunk, hogy remélhetőleg hamarosan a Visegrádi Sípályán sízhetünk együtt! Az előrejelzések szerint 7-10 napon belül kellő hideg lesz és akkor több hazai síterep is megnyílhat.

Fotó és szöveg:  SkiOutlet.hu

Három évvel ezelőtt a Mátrából kívántunk Búék-ot, előtte pedig Visegrádról.