Dobogókőn tovább haladnak a fejlesztések

Klaszterünk tagjainak egy szűkebb csoportja a következő időszakban elérhető pályázatokról tárgyalt az Equinox Consulting Kft. képviselőivel.

A Zsindelyes Vendéglő mellett épült meg a több funkciót is kiszolgáló faépület

A Zsindelyes Vendéglő mellett most megvalósuló faépület hármas funkciót lát el. Elsődleges funkciója egy 150 fős teraszos rendezvényhelyszín biztosítása, másodlagos funkciója egy viszonylag nagy teljesítményű napelemrendszer tartószerkezete, illetve egy új fatárolóhelyszín biztosítása. Az építkezés a Dobogókőért Alapítvány finanszírozásában valósul meg. Az átadás a következő hetekben várható. Egy négyévszakos, kétüléses felvonó megépítése lesz következő a elem, mely megvalósítása nagymértékben emelné Dobogókő turisztikai vonzerejét.

Az Equinox Consulting Kft. szakemberei a megjelent klasztertagszervezetek képviselői számára ismertette az Interreg Magyarország-Szlovákia Európai Unió társfinanszírozásával elérhető aktuális és hamarosan megjelenő uniós pályázatokat. Turisztikai vonalon várhatóan 2024 tavaszára lesznek elérhetők pályázatok, erre néhány klasztertagszervezetünk a helyszínen jelezte érdeklődését, nyitottságát.

Bükkszentkereszt polgármestere, Solymosi Konrád felajánlotta meghívását a következő klaszterülés helyszíneként az általa vezetett településre.

A következő, szezonnyitó ülésünk tervezett időpontja: Bükkszentkereszt, 2013. október 6. (péntek).

A XVIII. Bükkszentkereszti Gombanapok másnap indul ( 2013. október 7-8.)

Tagszervezetek képviselő számára szóló meghívás egy éjszakára szóló meghívást is jelent.

Kevesen tudják, de Bükkszentkereszten is van egy sípálya.

*

Következő cikkünkben bemutatjuk a Bükkszentkereszti Gombanapokat.