Dumity Richárd a Magyar Síakadémia versenyzője a világbajnokságon

Mai napon élete első világbajnoki óriásműlesiklásban a 31 fős mezőnyből a 16.-ként zárta a versenyt.

Balról: Klausmann Viktor, Dumity Richárd, Fábián Attila

Dumity Richárd, a Magyar Síakadémia Egyesület, illetve a Magyar Síszövetség és a Magyar Paralimpiai Bizottság hivatalos magyar klasszifikált versenyzője vagyok.

8 éve sajátítottam el a monosí és a handbike sportok alapjait, mivel kerekesszékben élek, egy 3 éves koromban bekövetkezett baleset miatt. Paraplég állapotom visszafordíthatatlan, deréktól lefelé, a baleset következtében lebénultam.

Jelenleg mezőgazdasági mérnök szakon vagyok egyetemista, már csak az államvizsga van hátra, emellett nemzetközileg elismert középfokú nyelvvizsgával is rendelkezem. Több félévet évfolyam elsőként fejeztem be, amely nagymértékben segítette a sportolásom is, mivel az ösztöndíjjal is lehetőségem volt saját magam szponzorálására.
Naponta személyi edző irányítása mellett végzem erőnléti felkészüléseim otthonomban. A legszükségesebb sportfelszereléseim rendelkezésemre állnak.

A 2020-as évben lehetőséget kaptam arra, hogy egy nagy álom kézzelfogható távolságba kerüljön. Fábián Attila a Magyar Síszövetség és a Magyar Paralimpiai Bizottség szakágvezetője és Klausmann Viktor, egyesületem elnöke segítségével lehetőségem nyílt arra, hogy a magyar mezőnyben klasszifikáljanak és ezzel a 2026-os téli Paralimpián való részvétel lehetővé váljon számomra.

Holnapi napon csapatunk szlalom edzést tart, pénteken Ricsi  újra rajtba áll szlalom versenyen-kapuk a legfrissebb hírt.

Dumity Richárd honlapján sok érdekes információt találhatunk.