Egynapos síkörút Bükk négy síterepén

Leesett a 30 cm-es friss hó! Irány: Szilvásvárad, Bánkút, Lillafüred, Bükkszentkereszt sípályái!

Bánkút, 2021. január 28. kor reggel felvétel /  SkiOutlet.hu

Szerző: F.Gy. /SkiOutlet.hu

Először arra gondoltam, hogy ez a körút egy cikkbe belefér. Tévedtem.

A közel 500 kilométeres körútra a friss, 30 cm-es hóesés adott löketet. Irány a Bükk!

Hazafelé átgondolva a rengeteg élményt, rájöttem ebből bizony négy beszámoló lesz! Egyelőre pár képpel jelentkezem, utazásunk sorrendiségében.

Reggel 8 órakor már Szilvásváradon, a sípálya aljánál voltunk. Bélapátfalvától  folyamatosan csökkent a hőmérséklet: – 16 C hideg volt a leghidegebb pont.

A sípálya egykori üzemeltetője vezetett körbe bennünket

Szilvásváradról Bánkútra Mályinkán át autóztunk fel. Elég izgalmas út volt!

Bánkút napsütéssel fogadott. Itt már csupán csak – 10 C volt, reggel 9 órakor!

Bánkúton a 9 órás nyitáskor ott voltunk. Ki korán kell, aranyat lel, ez most is igaz, hiszen kb. fél 11-ig minimális sorállás volt.

Képre klikk a webkameráért!

Öt óra intenzív sízés után irány Lillafüred! A Pisztrángos kihagyhatatlan élmény! 

A Pisztrángos Étteremben  néhány adag finomságot magunkhoz vettünk  – most csak hazavitelre.

Itt pedig az egykori, lillafüredi sífelvonó nyomvonalában megépült felvonó. Ide 2015-ben ülőszékes felvonót építettek. Síelni sajnos nem lehet alatta – erre a sztorira még visszatérünk. Találtunk pár évvel ezelőtt készült videót arról, ahogy többen lesíeltek.

Igazi meglepetés Bükkszentkereszt volt! A leesett hó örömére a polgármester és csapata pár nap alatt „összedobta” az öt éve nem üzemelő síliftet. Pár kör próbamenet nagyon nagy öröm volt – részletek későbbi cikkünkben!

A nap zárásaként Solymosi Konrád polgármester meghívott bennünket egy kellemes megbeszélésre, ahol a lehetséges jövőképről sok szó esett.

Bükkszentkereszt közösségi háza

Hazafelé: Lillafüredi Palotaszálló csodálatos téli lepelben.

 

Bükkszentkereszti sípályáról további képek következő cikkünkben!

A síelők honlapján sok régebbi és aktuálid információ (képek, beszámolók, videók, weboldal)  megtalálható Szilvásvárad, Bánkút, Lillafüred, Bükkszentkereszt sípályáiról!

Aktuális magyarországi hójelentés itt!

Este 20 órára hazaértünk. Jól esett a friss levegőn a sok mozgás, és a közel 500 km-es út is rendkívül színes volt! Biztos, hogy visszatérünk, főleg most, hogy a járványhelyzet sajnos csak itthon ad lehetőséget síelésre!

A négy helyszínről később részletes beszámolóval jelentkezünk, egy-egy külön cikkben. Érdemes később is  visszanézni oldalunkra!