Együttműködési megállapodás a Mátravidéki TDM szervezettel a mátrai turizmusért!

A Gyöngyös-Mátra Turisztikai Közhasznú Egyesület 2015. szeptember 22-én a sajtó jelenlétében együttműködési megállapodásokat írt alá a Chernel István Sí és Turizmus Klaszterrel, valamint a Mátraházai Önkormányzatok Mátrai Szövetségével, a Gyöngyösi Kézilabda Klubbal, és a Mátraházi Edzőtáborral.

Gyöngyös TV riportja ( 2.50 percig )

http://gyongyostv.hu/cikkoldal.php?view=10192#view

A turizmus területén tevékenykedő egyesület az együttműködésekkel egy közös munkát, együtt gondolkodást kíván létrehozni, melyek alapján a felek a fenntartható turizmus irányelveinek megfelelően, annak gazdasági – pénzügyi és társadalmi szempontjait is figyelembe véve hozzájárulnak a térség épített-, természeti- és szellemi örökségének megőrzéséhez – mondta Nagy Róbert elnök, a köszöntő során.

A 2014-ben alakult Chernel István Sí és Turizmus Klaszter 23 tagja közt a két mátrai sípálya is szerepel. Klaszter célja a sport-, és fizikai aktivitás hazai népszerűsítése, a havas sportok kultúrájának és a biztonságos téli sportolás ismereteinek széles körű terjesztése és erre megfelelően fejlesztett helyszínek, sípályák biztosítása. A Klaszter célja, hogy a magyar sízők a hazai sípályák felé forduljanak, ezáltal a magyarországi síélet fejlődjön. – mondta a szervezet bemutatása során Fehér Gyula, elnök.  Ezek a célok a TDM szervezet Mátrára fókuszált céljaival is összhangban vannak.

Részletes beszámoló:

http://www.gyongyos-matra.hu/hu/info/tdm-szakmai-hirek/egyuttmukodesek-a-matrai-turizmusert.html