Elhalasztják a Kékszalag rajtját!

A várható viharos szél miatt az eredetileg meghirdetett reggeli 9 óra helyett csak 11 órakor rajtolhat a kb. 600 vitorláshajó.

Baloldalt Holczhauser András a Magyar Vitorlás Szövetség főtitkára a mai sajtótájékoztatón / Kp: MVSz

Az intézkedés oka, hogy az erős szélben az este, éjszaka és hajnalban ideérkező hajók biztonságos kikötése – a kikötői infrastruktúrák szűkössége miatt – nem biztosítható optimálisan.

Hasonlóan az összes vitorlásversenyhez, a Kékszalagnak sincs favoritja. Az azonban szinte biztosra vehető, hogy az idén is a balatoni katamaránflotta egyik tagja kerüli meg a leggyorsabban a tavat. Az abszolút értékelés szerint is a többtestű hajók lesznek az élmezőnyben. Nagy kérdés, hogy megdől-e a 2022-es győztes Raiffeisen Fifty-Fifty időrekordja a 7 óra 13 perc 21 másodperces idő, amivel jelenleg a csúcstartók” – nyitotta meg a sajtótájékoztatót Holczhauser András, a Magyar Vitorlás Szövetség főtitkára.

„A hagyományokhoz híven idén júliusban is visszatér Balatonfüredre az Audi, az 55. Kékszalag fő mobilitási partnereként. Márkánk nem csupán támogatóként szerepel a sportág ünnepévé vált versenyen, hanem aktív közreműködőként számos programelemmel is színesítjük a rajtnak otthont adó Balatonfüred vitorlásforgatagát” – nyilatkozta Zakariás Fruzsina, az AUDI márkaigazgatója.

További részletek itt elérhetők.

A Magyar Vitorlás Szövetség és klaszterünk együttműködési megállapodást írt alá a Boat Show kiállításon.