Hegyi kolompszóra indulhatott az ország első vadonatúj libegője

Sajtótájékoztatóval egybekötött protokolláris megnyitó Mátraszentistvánban.

A protokolláris megnyitón Révész Máriusz kerékpározás és az aktív kikapcsolódás fejlesztéséért és népszerűsítéséért felelős kormánybiztosa, Horváth László a Mátra-vidék országgyűlési képviselője, valamint Kőrösi Péter a Sípark tulajdonos ügyvezetője mondott beszédet.

Átadták a Mátraszentistváni Síparkot

A Mátraszentistváni Sípark ma átadott, korszerű és biztonságos felvonója egyben új felvonást is jelent a Mátra történetében.A Mátra fejlesztése indokolt, hiszen 2010 óta megduplázódott az ide látogatók száma. A jelentős önerő mellett 150 millió forintos kormányzati támogatással megvalósult beruházás is annak bizonyítéka, hogy a kormány elkötelezte magát a Mátra fejlesztése mellett.Folytatjuk a munkát, a Kékestető fejlesztéséről, a kabinos felvonó megépítéséről szóló határozatok után, hamarosan a kormány elé kerülhet a Mátra-Bükk kiemelt turisztikai fejlesztési térséggé nyilvánítása is!

Közzétette: Horváth Laci – 2018. január 24.

Az új négyüléses, gyorsítószalagos beléptetéssel rendelkező Panoráma Lift alsó állomásánál lévő új webkamerával perce pontosan követhető az üzemmenet.

A félórás átadóünnepség teljes anyaga:

Panorámalift ünnepélyes átadása

Élő közvetítés a vadonatúj Panorámalift ünnepélyes átadásáról.

Közzétette: Sípark Mátraszentistván – 2018. január 24.

Nagy sajtóérdeklődés fogadta a nyitást, drónfelvételek a képre kattintva!

A felvonó decemberi megnyitóján is jelen lehettünk:

Helyszínről jelentkezünk: az első havas próbamenetek a Sípark négyüléses felvonójával

Mától indul a Hófesztivál!