Hivatalos: 550 ezer főre gyarapodott a sízők száma Magyarországon!

Minden év április havában jelenik meg egy svájci 200 oldalas tanulmány, mely nemzetközi beszámolót ad az egész világ síturizmusáról: International Report on Snow & Mountain Tourism.

Laurent Vanat cége már nyolcadik alkalommal rukkol elő összefoglaló tanulmányával.

Hazánkra vonatkozóan az elmúlt években közel 500 ezer síző volt a hivatalos adat ebben a statisztikában. A most megjelent adatsorban több országra vonatkozóan is módosították a sízők számát.  Magyarország esetében már közel 550 ezer főt jelentettek meg. Az eddigi félmilliós sízőlétszámot a 80-as évek végétől tekintjük elfogadott számnak. A növekedés oka is megvan.

Az összefoglaló végén kiemelésre kerültek tendenciák és néhány hasznos iránymutatás is.  A tanulmány hangsúlyozza, hogy a jövő generációjának minél szélesebb rétegével szükséges megismertetni ezt a csodálatos sportot. Ez adhat alapot a sísport további fejlődéséhez. Szerencsére ezen a téren,  mi magyarok erősek vagyunk! Hazánkban ma már 24 műanyag sípályán tanulhatnak a gyermekek, felnőttek. Ezek közül több már vidéken is üzemel. A magyar síoktatók szakmai tudása pedig már nemzetközileg is elismert, sokan dolgoznak a környező országokban is.

A tanulmány kiértékelésével később jelentkezünk. Hazai adatok a 98-99. oldalon:

http://www.vanat.ch/RM-world-report-2016-vanat.pdf

Itt pedig a két évvel ezelőtti tanulmány. Hazai adatok 18. oldalon:

http://sielok.hu/files/RM-world-report-2014.pdf